Thomas Cook İflas Etti! Thomas Cook Kimdir Nedir?

featured

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden İngiliz tur operatörü Thomas Cook, şirketi kurtarmak için yapılan son dakika görüşmeleri sonuç vermeyince resmen battı.

178 yıllık şirketin batışı üzerine, dünyanın birçok yerine bu şirketle tatile gitmiş olan 150 bini aşkın İngiliz tatilcinin ülkeye geri getirilmesi için büyük bir geri dönüş operasyonu başlatıldı. Bu ülkeler arasında Türkiye de var.

Şirketin 20 binin üzerinde çalışanının geleceği belirsiz.

Thomas Cook, batışını önlemek için gereken 200 milyon sterlini bulamamıştı. Ama Guardian’dan Patrick Collinson’a göre, sorunun kaynağı daha eskilere dayanıyor.

2007’de yapılan kötü bir şirket evliliğinin, tırmanan borçların ve internet üzerinden tatil planlama furyasının kurbanı oldu aslında. Yakın zamanda bunlara bir de Brexit belirsizliği eklendi.

Thomas Cook Kimdir Thomac Cook Nedir

Turizm şirketi ile tanınan Thomas Cook, İngiltere’nin en çok tanınan markaları arasında yer almaktadır. Marangozluk mesleğine devam ederken bir kafileyi festivale taşımasının ardından turizm sektörüne atılan Thomas Cook, modern turizmin ise temelini atan isim olarak bilinmektedir. İşte, Thomas Cook hakkında bilinmesi gerekenler ve detaylı bilgiler
Thomas Cook 1846 yılında marangozluk mesleğini bıraktı ve seyahat düzenleyicisi olarak yeni mesleğine başladı. 1841 yılında İngiltere’nin Leicester kentine, 20 km uzaklıktaki bir alanda düzenlelen festivale, 571 kişilik bir turist kafilesini götürmüştür. Bu hareketiyle modern anlamda ilk turizm hareketini başlatmıştır. 1 şiline düzenlediği bu turdan hiç kar elde etmemiş ve ilk tur düzenleyen kişi olmuştur.

Tur organizatörü olarak yeni bir meslek alanı yaratmıştır. Cook ilk yurtdışı turunu İskoçya’ya tren ve gemi ulaşım araçlarını birlikte organize ederek gerçekleştirmiştir. 1860 yılında ilk seyahat şirketini Thomas Cook Travel adı ile açmıştır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Thomas Cook İflas Etti! Thomas Cook Kimdir Nedir?