TİP Sözcüsü Kadıgil’den Kılıçdaroğlu’nun Açıklamalarına Tepki

TİP Sözcüsü Kadıgil’den Kılıçdaroğlu’nun Açıklamalarına Tepki

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun zamlarla ilgili olarak vatandaşlara yönelik sözlerine sert tepki gösterdi. Kadıgil, “Kılıçdaroğlu’nun bu değerlendirmesine katılmam mümkün değil” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde partisinin TBMM grup toplantısında yaptığı konuşmada, vatandaşın zor durumda olduğunu belirtmiş ve “Benim değil asıl sizin sesinizin çıkması lazım” demişti. Kılıçdaroğlu, ekonomik krize karşı vatandaşların seslerini yükseltmeleri ve iktidara ders vermeleri gerektiğini savunmuştu.

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri gündem olurken, TİP Sözcüsü Sera Kadıgil de Sözcü TV’de katıldığı canlı yayında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kadıgil, Kılıçdaroğlu’nun vatandaşlara yönelik eleştirilerine katılmadığını belirterek, “Vatandaşların tamamı sessiz kalıyor falan değil” dedi.

Kadıgil, TİP olarak zamlara karşı sokakta olduklarını ve eylemlerine devam edeceklerini vurgulayarak, “Biz Türkiye İşçi Partisi olarak dün zamlara karşı 20’yi aşkın ilde sokaktaydık. Bugün Milli Eğitim Bakanı denen atanmış saray memurunun yaptığı skandal açıklamalara karşı yine 17 ilde birden sokaklarda olacağız” diye konuştu.

Kadıgil, muhalefet partilerinin de seçim sürecinde sokak eylemlerinden uzak durduklarını ve iktidarın baskısına boyun eğdiklerini öne sürerek, şöyle devam etti:

“Öyle bir süreç geçirdik ki biz seçime kadar… Aman sokağa çıkmayalım, aman öyle yapmayalım, ama böyle yapmayalım derken iktidarın baskısına boyun eğdik. Şimdi de ‘vatandaş neden ses çıkartmıyor’ diye soruyoruz. Vatandaş ses çıkartmak istiyor ama bunu yaparken yanında olacak muhalefet partilerinin de kendisine destek vermesini bekliyor. Biz Türkiye İşçi Partisi olarak bunu yapmaya çalışıyoruz ama tek başımıza da bunu yapamayız. O yüzden Kılıçdaroğlu’nun bu değerlendirmesine katılmamın mümkün değil.”

Kadıgil, CHP’nin ekonomik krize karşı alternatif bir program sunmadığını da iddia ederek, “CHP’nin ekonomik programının ne olduğunu bilmiyorum. Bizim programımız var; Türkiye İşçi Partisi olarak bizim programımız var. Biz diyoruz ki; bu ülkede emekliye, işsize, asgari ücretliye, yoksula, yoksulluk sınırının altında yaşayan herkese 3 bin lira maaş verilebilir. Bu ülkenin kaynakları bunu karşılayacak kadar fazla. Ama bunun için önce bu ülkenin kaynaklarını talan eden, bu ülkenin kaynaklarını yandaşlara peşkeş çeken, bu ülkenin kaynaklarını dışarıya aktaran bu iktidardan kurtulmak gerekiyor” dedi.

Kadıgil, CHP’nin de iktidara gelmesi halinde IMF ile anlaşma yapacağını ve ekonomik bağımsızlığı koruyamayacağını ileri sürerek, “CHP’nin de IMF ile anlaşma yapacağına dair birçok açıklaması var. Biz Türkiye İşçi Partisi olarak diyoruz ki; biz IMF ile anlaşma yapmayacağız. Biz bu ülkenin ekonomik bağımsızlığını savunacağız. Biz bu ülkenin emekçilerinin çıkarlarını savunacağız. Biz bu ülkenin milliyetçiliğini yapacağız. Milliyetçilik kendi halkının çıkarlarını savunmaktır” şeklinde konuştu.

Kadıgil, son olarak CHP’nin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin emekliye seyyanen zam önerisine destek vermesini de eleştirerek, “Bu öneri tamamen seçim yatırımıdır. Bahçeli bunu söylerken sarayın iznini almış mıdır? Bunu yapabilecek midir? Bu öneriyi getirirken emekliye ne kadar zam vereceğini de söylemesi gerekir. Emekliye 3 bin lira maaş verilmesi gerektiğini söylüyoruz biz. Bu öneriye destek vermek yerine CHP’nin de kendi önerisini getirmesi gerekir” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TİP Sözcüsü Kadıgil’den Kılıçdaroğlu’nun Açıklamalarına Tepki