Trendyol Skandalına Karışan Sami Değirmencioğlu Kimdir?

featured

Sami Değirmencioğlu kimdir? herkes tarafından merak ediliyor. Sami Değirmencioğlu adıyla Trendyol’da satış yapan bir kullanıcının çeşitli çocuk kıyafetlerini fahiş fiyattan satması ülke çapında büyük tepkiye neden oldu. Satıcının merkezinin Denizli olduğu belirtilen olay, sıradan çocuk kıyafetlerinin fahiş fiyatlarla listelenmesi, Wayfair iddiaları üzerine kullanıcıların dikkatini çekti. Trendyol, söz konusu Sami Demircioğlu isimli satıcının sayfasını kapattı ve ürünleri kaldırdı.

Özellikle Halı & Kilim & Paspas kategorisine girilip sıralama türünü en yüksek fiyat yapıldığında, sitedeki en pahalı halı ürünleriyle karşılaşmak mümkün. Sonradan kaldırıldığı tespit edilen bu ürünlerin fiyatları ise 160 bin TL seviyelerinde ve asıl dikkat çeken nokta ise ürünlerin isimleri. “Ayşıl, Yıldız, Ada” şeklinde isimlendirilen bu yüksek fiyatlı halılar, skandal iddiaların ardından Trendyol tarafından kaldırıldı.

İddiaları kontrol etmek adına yaptığımız yukarıdaki ekran kaydında, bu kez 15 bin TL dolaylarındaki halı, kilim ve paspaslar listeleniyor. Kategoriyle ilişkisiz şekilde bu sayfalarda beden tablosu da yer alıyor, açmak istediğinizde sadece “çocuk” başlığına sahip bir boş pencere karşınıza çıkıyor. Aynı ürün sayfalarına bilgisayar üzerindeki bir tarayıcıdan girdiğinizde ise beden tablosu seçeneği bulunmuyor.

Sami Değirmencioğlu kimdir?

Sami Değirmencioğlu, sosyal medyayı kasıp kavuran Wayfair skandalının ardından Trendyol’daki yüksek bedelli ürünlerinin gündem olup kaldırılmasının ardından  internet üzerinde araştırılmaya başlandı. Denizli’deki Değirmencioğlu Giyim ve Konfeksiyon Dükkânı’nın sahibi olan Sami Değirmencioğlu ürünleri sosyal medyada fiyatlarıyla gündem gelmesinin ardından alışveriş sitesinden kaldırıldı. Sosyal medyada üzerine fazlasıyla gidilen konu hakkında yer alan görüntüler sonrasında bir instagram kullancısının paylaştığı yazının ardından Sami Demirmencioğlu’nun oğlu Enver Değirmencioğlu’nun açıklamaları sosyal medyada konuşulmaya devam ediyor.

Enver Değirmencioğlu, konuyla alakalı yapılan açıklamaya istinaden yazdığı mesajda durumun personel hatasından dolayı kaynaklandığını ve bunu en kısa sürede çözüme kavuşturacaklarını bunun bir hata olduğunu ve olaylarla alakası olmadığını dile getiriyor. Olaydan önceki akşam 22.00’da haberdar olduklarını dile getiren Değirmencioğlu, süreci şöyle anlattı: “Mart ayının sonunda Trendyol’a başvurduk ve mağaza açma hakkı kazandık. Ardından bir çalışanımıza fiyatlandırma yapması için görev verdik. Ancak çalışan fiyatlandırmada hata yaptı. Fiyatları hemen düzelttik ama onay sürecine girdik. O süreç bitmeden Trendyol’daki sayfamızın kapandığını gördük. Denizli’de 1949’dan beri faaliyet gösteriyoruz. 3. Kuşak olarak 3 kardeş bu firmayı yönetiyoruz…”

Bu nasıl lekedir aklımız almıyor

“Sadece giyim değil mefruşat, müteahhitlik, nişanlık-gelinlik alanında da üretim yapıyoruz. İç piyasa çalışıyoruz. Esnafız ve her işlemimiz kayıtlı. Bulunduğumuz yerde herkes bizi bilir, tanır. 3 kardeşiz ve hepimizin evladı var. Böyle bir suçlamayla karşı karşıya kalmak nasıl bir şey anlatamam. Bir başkasının çocuğuna bunu yaşatmak aklımızın ucundan geçmez. Bu nasıl bir lekedir aklımız almıyor.” Kara para aklama ya da rüşvet iddialarıyla ilgili olarak da Değirmencioğlu, “Bunlar rakamsal işler. Hesaplarımız açık diledikleri zaman hepsini inceleyebilirler. Ama çocuk tacirliğiyle suçlanmak çok ağır. Bunu nasıl atlatacağız bilemiyorum” dedi.

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Trendyol Skandalına Karışan Sami Değirmencioğlu Kimdir?