Trump Koronaya Yakalanınca Paşinyan’ın Planı Suya Düştü!

featured

Amerikan New York Times gazetesine konuşan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ABD Başkanı Donald Trump ile Türkiye’nin Dağlık Karabağ’daki rolünü görüşme sözü aldığını ancak bu görüşmenin Trump’ın koronavirüse yakalanmasıyla gerçekleşemediğini söyledi.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan’ın New York Times’a verdiği röportaj bir skandalı ortaya çıkardı. Nikol Paşinyan, ABD Başkanı Donald Trump ile Türkiye’nin Dağlık Karabağ’daki rolünü görüşme sözü aldığını ancak bu görüşmenin Trump’ın koronavirüse yakalanmasıyla gerçekleşemediğini ifade etti.

NYT’deki Andrew Higgins imzalı haberde, Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan’ın telefon röportajında söyledikleri aktarıldı. Haberde, Paşinyan’ın Perşembe günü ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve konuyu gündeme getirdiği belirtildi.

“İptal Oldu”

Ermenistan Başbakanı’nın gazeteye anlattıklarına göre, O’Brien Trump ile bir telefon görüşmesi ayarlamaya söz verdi. Ancak habere göre bu görüşmeden saatler sonra Trump’ın koronavirüs testi pozitif çıkınca Paşinyan’ın ABD’yi Ermenistan’ın tarafına çekme fırsatı ortadan kayboldu.

Haberde, Paşinyan’ın Türkiye’nin rolü nedeniyle mevcut çatışmayı “varlığına bir tehdit” olarak algıladığını söylediği de kaydedildi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Trump Koronaya Yakalanınca Paşinyan’ın Planı Suya Düştü!