Trump Ofis Açtı

featured

ABD eski Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’dan ayrılmasından bir hafta sonra ‘Eski Başkan Ofisi’ açtı.

ABD’de 3 Kasım’daki seçimlerde Demokrat rakibi Joe Biden’a kaybeden ancak uzun süre hile iddialarının arkasına sığınan Donald Trump, görevi 20 Ocak’ta bıraktı.

6 Ocak’ta destekçilerini kışkırtarak Kongre baskınına yol açan ve bu sebeple hakkında ikinci kez azil soruşturması yürütülen Trump, devir teslim törenine de katılmayarak Beyaz Saray’dan ayrılmıştı.

Trump basın mensuplarına ‘“Bugün ABD’nin 45. Başkanı Donald J. Trump, Eski Başkanlık Ofisi’ni resmen açtı. Ofis, ABD’nin çıkarlarını korumak için örgütlenme ve halk aktivizmi yoluyla Trump yönetiminin gündemini sürdürmek için eski başkanın yazışmalarını, basın açıklamalarını, görüşlerini aktarmak  ve resmi faaliyetlerini yönetmekten sorumlu olacak.”

Trump, ABD Başkanı Joe Biden’ın göreve başlamasından saatler önce, geçen Çarşamba sabahı Palm Beach’teki Mar-a-Lago beldesindeki yeni evine gitmeden önce eşi Melania Trump ile birlikte yaptığı veda konuşmasında, imalı açıklamalarda bulunarak, “Sadece hoşça kalın demek istiyorum. Umarım uzun süreli bir veda olmaz, birbirimizi tekrar göreceğiz” açıklamasında bulundu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Trump Ofis Açtı