“Trump’ın Azil Girişimi Anayasaya Uygun”

featured

ABD Senatosu eski başkan Donald Trump’ın azil girişiminin anayasaya uygun olduğunu kabul etti. 56 senatör yargılamanın anayasaya uygun olduğu yönünde oy kullanırken 44 senatör olumsuz oy kullandı. Altı Cumhuriyetçi senatör, Trump’a karşı oy kullandı.

Senatörlerin çoğu, bazı Cumhuriyetçilerin davayı reddetme çağrılarına rağmen, eski Başkan Trump’ın azil davasının anayasaya uygun olduğunu söyledi.

Bu karar için Senato’da salt çoğunluk aranıyor.

Alınan karar sonrasında iddia ve savunma makamlarının iddialarını ortaya koymaları gerekiyor. Her iki tarafın da sunumlarını ortaya koymaları için 16’şar saatleri olacak.

100 sandalyeli Senatoda Trump’ın suçlu bulunabilmesi için en az 3’te 2 çoğunluğun (67 senatör) eski Başkan aleyhinde oy vermesi gerekiyor. Demokratların ve Cumhuriyetçilerin 50’şer sandalyeye sahip olduğu mevcut Senato aritmetiğinde Trump’ın aklanmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Biri polis toplam 5 kişinin hayatını kaybettiği Kongre baskını konusunda Trump’ın “isyana teşvik” ile suçlandığı azil maddesi, 14 Ocak’ta Temsilciler Meclisi’nde kabul edilmişti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
“Trump’ın Azil Girişimi Anayasaya Uygun”