• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Trump’tan Hilal Kaplan Çıkışı: Gazeteci Olduğuna Emin Misin?

featured

ABD Başkanı Trump’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la ortak basın toplantısının soru-cevap bölümünde Sabah yazarı Hilal Kaplan’a, “Gazeteci olduğuna emin misin? Türkiye hükümeti için çalışıyor olmayasın?” demesi sosyal medyada gündem oldu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray’daki görüşmenin ardından birlikte kameraların karşısına geçti. İki lider açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlamaya başladı.

Trump, toplantının soru-cevap kısmında ikinci soruyu soracak gazeteciyi Erdoğan’ın seçmesini istedi. Erdoğan, “Evet Hilal Hanım buyur” diyerek Sabah gazetesi yazarı Kaplan’ı seçerken, Trump’ın “Türkiye’den dostane bir insan lütfen, yalnızca arkadaş canlısı gazetecileri görmek isteriz. Onlardan çok fazla yok” demesi dikkat çekti.

HİLAL KAPLAN MAZLUM KOBANİ DAVETİNİ SORDU

Kaplan ise Trump’a, “Selefi Barack Obama’nın hatalı dış politikasının üstesinden gelmek gibi bir yükü olduğunu, bu hatalardan birinin YPG olduğunu” söyledi ve Erdoğan’la görüşmesinin ardından halen YPG’nin sözde liderlerinden Mazlum Kobani’ye Beyaz Saray davetinin geçerli olup olmadığını sordu.

TRUMP: MAZLUM KOBANİ İLE ÇOK YAKIN ÇALIŞIYORUZ

Trump ise Kaplan’a şu yanıtı verdi:

“Yakın zamanda görüştüm kendisiyle. İyi bir görüşmemiz oldu. Çok yakın olarak çalışıyoruz. Ayrıca sizin muhteşem Cumhurbaşkanınız ile da çok yakın çalışıyoruz. Çok sayıda olumlu gelişme yaşanıyor. Çok sayıda farklı tanım var sizin de ifade ettiğiniz gibi Kürt gruplar arasında farkı yapılanmalar var.”

‘GAZETECİ OLDUĞUNA EMİN MİSİN?’

ABD Başkanı, Hilal Kaplan’ın sorusunu yanıtladıktan sonra Erdoğan’ı işaret ederek “Şimdi başkana bir soru sorabilirsin, aynı gazeteci. Gazeteci olduğuna emin misin? Türkiye hükümeti için çalışıyor olmayasın, bu sorudan sonra” ifadesini kullandı.

Trump’ın bu sözleri salonda gülüşmelere neden oldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Trump’tan Hilal Kaplan Çıkışı: Gazeteci Olduğuna Emin Misin?