• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Tüm Dünyanın Gündemine Oturan Wayfair Nedir ? Wayfair Skandalı Nedir

featured

ABD’nin en büyük e-ticaret şirketlerinden biri olan Wayfair, inanılmaz bir suçlama ile adından söz ettiriyor.
Twitter ve Reddit’te Wayfair ‘in kaçırılan çocukların ticaretini yaptığı iddia edildi ve bu iddia gündeme bomba gibi düştü.

Ardından Türk e ticaret şirketi olan Trendyolun da bu skandala karıştığı iddiaları ortalığı kızıştırdı.Peki wayfair nedir, wayfair skandalı nedir, wayfair olaylarına dair her şey haberimizin detaylarında…

WAYFAİR NEDİR?

Wayfair Inc. mobilya ve ev eşyaları satan bir Amerikan e-ticaret şirketidir.Ve site üzerinden müşterilerine ev ihtiyaç malzemeleri satmaktadır. Eskiden CSN Mağazaları olarak bilinen şirket 2002 yılında kuruldu. Dijital platformları 11.000’den fazla global tedarikçiden 14 milyon ürün sunuyor. Çevrimiçi şirketin merkezi Boston, Massachusetts’te bulunmaktadır. Wayfair’in Amerika Birleşik Devletleri’nin yanı sıra Kanada , Almanya , İrlanda ve Birleşik Krallık’ta ofisleri ve depoları bulunmaktadır. Bu büyük şirket üzerinden milyonlarca kişi online alışveriş yapmakta.

İDDİA: “WAYFAIR İNTERNET ÜZERİNDEN ÇOCUK KAÇIRIYOR”

Wayfair sitesinde yer alan bir ürünün değeri 12 bin dolar ve üründe 17 yaşında kaybolan Samiyah Mumin’in adı yazıyor. Sosyal medya kullanıcıları bu durumun tesadüf olamayacağı iddia ediyor. Aynı şekilde Yaritza Storage Cabine adıyla sunulan ürünün değeri 13 bin dolar! Ürünün diğer sitelerdeki değeri 300 doları aşmıyor, gariplik burada başlıyor ve Yaritza adında kaybolan bir kız çocuğu var, yaşı da 16… Bunların hiçbirinin tesadüfi olaylar olmadığını düşünülüp site üzerinden kaçırılan çocukların ticaretinin yapıldığı söylenmekte

“şirketin fiyatı düşürülen ürünleri listelediği sırada ürün detaylarının yer aldığı bölümlere girilip kaçırılan çocukların isim ve soy isimleri yazıldığında aynı ürünlerin fiyatının on binlerce dolara fırladığı” suçlaması da dikkat çekici. İddialar bununla da sınırlı değil; şirketin web sitesinde yer alan ürünlerin fotoğraflarının arka planında “organ ticareti” ve benzeri konularda kitapların yer aldığı ifade ediliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tüm Dünyanın Gündemine Oturan Wayfair Nedir ? Wayfair Skandalı Nedir