Tunç Soyer’den Garip Öneri: “İzmir’in Ayrı Para Birimi ve Bayrağı Olsun”

featured
CHP’li İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in İzmir için ayrı bir ‘bayrak’ ve ‘para’ çalışması içinde olduğunu öğrenildi.

CHP’ye yakın medyada ortaya atılan bu söylemlerin ardından bir skandal da CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den geldi.

EYALET PLANINI AÇIK ETTİ

Daha önce İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunu simgeleyen 9 Eylül’e alternatif üretme girişimine soyunan ve “3 Mayıs’ın ‘Dünya İzmirliler Günü’ olarak kutlanacağı”nı ifade eden Soyer bu kez de eyalet planını açık etti.

Geçtiğimiz hafta TÜRSAB acenteleri yetkilileriyle bir Zoom toplantısı yapan Soyer, ‘İzmir bayrağı’ ile ilgili bir çalışma yapıldığını belirterek, “Benim aklımda bir ‘İzmir Parası’ çıkarmak vardı hatta buna İZ Coin diye bir isim de koymuştum” sözlerini sarf etmişti.

Soyer’in skandal açıklamaları şu şekilde:

“İZMİR BAYRAĞIYLA İLGİLİ BİR ÇALIŞMA YAPILDI”

“Şimdi aslında şöyle bir şey söylemek isterim bir akademisyen hocamız çok uzatmadan anlatmak istiyorum size. İzmir bayrağıyla ilgili bir çalışma yaptı ve çalışma çok ilginç bir sonuç ortaya çıkardı. 1800’lerde hatta biraz daha öncesinden itibaren İzmir’in bir bayrağı olmuş yeşil, beyaz çizgili bir bayrak. Kentlerin bayrakları varmış o dönem ama çok az sayıda kentin bayrağı varmış İzmir de dünyadaki bayraklı kentlerden biriymiş biz tabi büyük bir heyecanla dinledik sonra hoca bunu bir akademik makale haline getirdi daha basmadık yakında basacağız.”

“AKLIMDA BİR ‘İZMİR PARASI’ ÇIKARMAK VARDI”

Fakat bunu şunun için anlattım; Benim aklımda bir ‘İzmir Parası’ çıkarmak vardı hatta buna İZ Coin diye bir isim de koymuştum.

“SENİN BİR EYALET KURMA ÇABAN OLDUĞU ANLAŞILIR”

Sonra bu bayrakta çıkınca arkadaşlar beni uyardılar dediler ki; ‘Senin bir eyalet kurma çaban olduğu anlaşılır, sonuçta İzmir’i memleketten kopartacak bir çalışma olarak algılanır. Duralım bunun ismini değiştirelim’ dediler.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tunç Soyer’den Garip Öneri: “İzmir’in Ayrı Para Birimi ve Bayrağı Olsun”