Turancı Hareket Platformu Kadına Şiddete Dur Demek İçin Toplandı

featured

Dün yaptığı çağrı ile Kadıköy Süreyya Operası önünde “Kadına Şiddete Dur De” etkinliğini yapacaklarını açıklayan Turancı Hareket Platformu bugün saat 15.00’de açıklamada belirtildiği gibi belirtilen yerde toplandı. Çeşitli pankart ve yazılarla kadına şiddetin vahşiliğini anlatan Turancı Hareket Platformu üyeleri sloganlar ile seslerini duyurmaya çalıştılar. Ayrıca bir bildiri okunurken Emine Bulut’a yapılanlar ve diğer kadınlara yapılanlar kınandı. Ayrıca vatandaşlar da yoğun şekilde destek verdiler.

Turancı Hareket Platformu adına Burcu Kulu’nun yaptığı açıklama şu şekilde:

“18 Ağustos 2019’da Emine Bulut kızının gözleri önünde eşi tarafından bıçaklanarak katledildi. 2019 yılında tam 222 kadın Türkiye’de kadın cinayetine kurban edildi. Bir zihniyet ki, 2019 Türkiyesi’nde kadını köleleştirmeye and içmiş şekilde her gün toplumumuzda terör estiriyor.


Muasır medeniyetler seviyesine çıkma hedefi ile kurulmuş Cumhuriyetimizin 95. yılında Ortadoğu zihniyeti “gelenek” adı altında dayatılıyor. Köhne Anadolu rezillikleri ile bir savaş halindeyiz. Bu zihniyet ki, kadının iş hayatına katılmasına, hamileyken dışarı çıkmasına, hür bir iradeye sahip olmasına; kısaca insan olmasına tahammül edemeyen bu ülkenin üzerine çökmüş bir karabasandır.
Peki 21.y.y. Türkiyesi’nde kadınlarımızı koruyacak, göz göre göre katledilmelerini engelleyecek reçete nedir?


Öncelikle, ahlakımıza sirayet etmiş Ortadoğu ve köhne Anadolu geleneklerini toplumumuzun bünyesinden söküp atmalıyız. Dayatılmış değerleri değil birey hayatını merkeze alan bir eğitim anlayışı ile vatandaşlarımızın refahının ve hürriyetinin her şeyin üstünde tutulması gerektiği anlatılmalıdır.


Biz Türkler, Anadolu’ya gelmeden önce Asya bozkırlarında yaşam mücadelesi verirken kadınlar toplumunun her alanında aktif siyasete katılan özgür bireylerdi. TÜrkler, Tomris Han örneğinde olduğu gibi kadını hükümdar olarak tanımakta bir beis görmemişlerdir. Türk dilinde dahi cinsiyet ayrımı yoktur.
Eski Türklerin yaşamlarını inceleyen seyyahlar kadınlarımızın özgürlüklerini şaşırarak kaydetmişlerdir.


Türkçüler olarak 150 yıldır bu ülkenin en temel sorunu olan Ortadoğu ve sözde geleneklerin zihniyetine karşı büyük bir aydınlanma savaşı vermekteyiz. Gaspıralı İsmail Bey, kız çocuklarına okul açıp okutmaya çalışırken mollalar tarafından taşlanan bir insandır. Ulu önder Atatürk, kadının hürriyetini Türk devriminin temeli olarak addetmişti. Bugün de Türkçülüğün düşmanları Türk kadınının hür olmasından korkuyorlar
Kadın cinayetlerine son! Sözde değerleriniz yerin dibine batsın! Türk kadınının hürriyeti ve refahı her türlü değerin üstündedir.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Turancı Hareket Platformu Kadına Şiddete Dur Demek İçin Toplandı