Türk Devletleri Teşkilatı, Semarkant’da Biraraya Gelecek

featured

Türk Devletleri Teşkilatı 10 Kasım’da başlayacak zirve için Özbekistan’ın Semarkant şehrinde biraraya gelecek. Geçen yıl İstanbul’da yapılan 8’inci zirve ile kurumsallaşmasını tamamlayan Türk Devletler Teşkilatı, bu yıl devlet başkanları seviyesinde Özbekistan’da toplanacak. 9’uncu Türk Devletler Teşkilatı Zirvesi, Türklerin kültür ve bilim kenti Semerkant’ta 11 Kasım’da gerçekleşecek. Türkiye, Azerbaycan, Özbekistan, Kazakistan ve Kırgızistan’ın üye; Türkmenistan ve Macaristan’ın ise gözlemci olduğu Türk Devletler Teşkilatı’nın bu yılki ana teması henüz kesinleşmiş olmasa da, ekonomi, ulaştırma ve ticaret, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ön planda olacak.

Zirve kapsamında 10 Kasım’da Dışişleri Bakanlar Konseyi toplanacak, 1 gün sonra ise üye ülkelerin liderleri bir araya gelecek. Liderler, zirve dışında ikili görüşmeler de gerçekleştirecek.

Türk Devletleri Teşkilatı zirvesinde ayrıca üye ülkeler arasında ticaret ve yatırımların artırılmasına ilişkin görüşmeler yapılacak. Bunun yanında Türkiye’nin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin teşkilata üyeliği konusunu da masaya taşıyacağı tahmin ediliyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Devletleri Teşkilatı, Semarkant’da Biraraya Gelecek