Türk Devletleri Teşkilatı Semerkant’ta Toplandı

featured

Türk Devletleri Teşkilatı’nın (TDT) 9’uncu Özbekistan’ın Semerkant şehrinde zirvesi başladı. Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in ev sahipliğinde “Türk Medeniyeti için Yeni Dönem: Ortak Kalkınma ve Refaha Doğru” temasıyla Semerkant’ta düzenlenen TDT Devlet Başkanları 9’uncu Zirvesi öncesinde liderler aile fotoğrafı için bir araya geldi.

Mirziyoyev zirvenin açılış konuşmasında, jeopolitik çatışmalar, küresel kriz ve iklim değişikliğinin olumsuz sonuçlarıyla ilgili karmaşık sınamaları geçirdiklerini belirterek, “Bu nedenle mevcut tehlikeli durumda acil sorunların çözümü konusunda ülkelerimizin ortak yaklaşımlar belirlemesi ve çalışmalarını koordine etmesi son derece önemli” dedi.

Kongre Merkezi’nde çekilen aile fotoğrafında, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Mirziyoyev, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile gözlemci ülkeler Türkmenistan Ulusal Konseyi Halk Maslahatı Başkanı, eski Türkmenistan Cumhurbaşkanı Gurbangulı Berdimuhamedov ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban yer aldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Devletleri Teşkilatı Semerkant’ta Toplandı