Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği’nden taziye açıklaması

featured

Cumhurbaşkanı Erdoğan‘ın 1915 Ermeni olaylarıyla ilgili yayınladığı mesaj üzerine Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği tarafından açıklama yayınlandı. Dernek adına Celal Öcal tarafından yayınlanan açıklama şu şekilde;

Kamuoyuna

27 haziran 1926 tarih ,405 sayılı resmi Gazetede yayımlanan 882 numaralı Kanunun varlığından bilgilendirilmeyen Cumhurbaşkanı R.T.ERDOĞAN, danışmanları tarafından yanıltılmış “Dünya halklarının büyük acılar yaşatmış Birinci Dünya Savaşının ağır şartlarında hayatını kaybeden Osmanlı Ermenilerini saygıyla anıyor, torunlarına taziyelerimi iletiyorum” açıklamasını yapmıştır.

Oysa Atatürk’ün TBMM’si

1-Ermeni Suikast Komiteleri tarafından Şehit edilen Türk görevlileri :

Talat Paşa, Cemal Paşa, Cemal Azmi, Bahaeddin Şakir, Cemal Paşa’nın yaverleri Süreyya ve Nusret Bey’e, Sait Halim Paşa’ya

2-Tehcir meselesinden dolayı Kürt Mustafa’nın başkanlığını yaptığı işbirlikçi Mahkemenin Urfa Mutasarrıfı Nusret Bey, Boğazlıyan Kaymakamı Mehmet Kemal Bey, Diyarbakır Valisi Dr.Reşit Bey’e sahip çıkmış Milli Şehit kanunlarını çıkartarak her iki gruptan 42 aileye Ömür boyu şeref aylığı bağlamış ve nakdi yardımda bulunmuştur.

Atatürk’ün TBMM’nin bakış açısını Şehitlerden yana ortaya konulmuşken Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni büyük bir yanlışa daha sokulmuş “Zamanında görememişiz Rabbim de milletimde bizi affetsin” özrünü tekrarlama durumunda  kalmıştır.

Hiçbir siyasetçinin bu gerçeği bilmeme hak ve yetkisi yoktur.Bu sebeple Cumhurbaşkanı Erdoğan mevcut bir kanunu göz ardı ederek bir suç daha işlemiş, Şehit ailelerini rencide etmiştir.

Türk Kamuoyu Cumhurbaşkanından açıklamasını geri almasını talep etmektedir. ÖMÜR BOYU ŞEREF AYLIĞI bağlanmış aileler ve onlara gönül veren Türk kamuoyu Atatürk’ün TBMM’nin kadirşinastlık ve vefa örneği kanunlara bağlı kalacağını bir kere daha göstermekte Cumhurbaşkanından da aynı hassasiyeti beklemektedir.

TÜRK DÜNYASI KÜLTÜR ve İNSAN HAKLARI DERNEĞİ Başkanı

Celal ÖCAL

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Dünyası Kültür ve İnsan Hakları Derneği’nden taziye açıklaması