• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Türk Hava Kurumu Rekor Tazminata Mahkum Oldu

featured

Türk Hava Kurumu, 2010 yılında Fethiye’de meydana gelen yamaç paraşütü kazasında ağır yaralanan Avustralyalı turist için, 3,5 milyon lira tazminata mahkum oldu.

Turist Katherine Hill’in avukatı, THK’nın 50 ayrı gayrimenkulüne haciz koydurdu.1.2 milyar liralık borcu nedeniyle gayrimenkulleri ve yangın söndürme uçaklarını satışa çıkartan THK, Fethiye’den gelen mahkeme kararı ile zor duruma düştü. “Davanın bizimle bir bağlantısı yok. Husumet nedeniyle davanın reddi gerekir” diyen THK, kararı Yargıtay’da temyiz etti.

Avustralyalı hemşire Katherine Hill, 23 Mayıs 2010’da tatil için geldiği Babadağ’da 100 Avro ödeyerek yamaç paraşütü yapmış, pilot Ramazan Okşak’ın kontrolünde uçmuştu. Ancak havadayken bulut kümelerine girince kayalıklara çarpmıştı. Kazada Katherine Hill’in kalça, ayak ve topuk kemiklerinde ciddi kırıklar oluşmuştu.
5 ayrı ameliyat geçiren turistin masraflarını sigorta şirketi karşıladı. Hill’in avukatı Şule Beder, Imece turizm, THK ile sigorta firması aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açtı. 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava yaklaşık 7 yıl sürdü. Sonuçta da 3,5 milyon TL tazminata karar verildi. THK ile, yamaç paraşütü şirketi ile sigorta firması tazminattan müştereken ve müteselsilen sorumlu tutuldu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Hava Kurumu Rekor Tazminata Mahkum Oldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.