Türk Hava Yolları 5 Ülke İçin Yeni Seyahat Kuralları Açıkladı

Türk Hava Yolları 5 Ülke İçin Yeni Seyahat Kuralları Açıkladı

Türk Hava Yolları’nın yeni duyurusuna göre, Türk vatandaşları için Latin Amerika ülkelerine seyahat daha zorlu hale geliyor. Venezuela, Meksika, Kolombiya, Küba ve Brezilya’ya yapılacak uçuşlarda, bu ülkelerin koyduğu ek kontrollere uymayan yolcuların girişine izin verilmeyecek.

Son zamanlarda, Türk Hava Yolları (THY) tarafından yapılan açıklamalar, Türk vatandaşları için uluslararası seyahatlerin zorlaştığını gösteriyor. Özellikle Latin Amerika’daki bazı ülkelere seyahat edecek Türk vatandaşları, yeni ve sıkı kontrol şartları ile karşı karşıya.

Özellikle Venezuela, Meksika, Kolombiya, Küba ve Brezilya’ya yapılacak uçuşlarda, bu ülkelerin otoritelerince belirlenen ek kontrol şartlarına uymayan yolcuların girişlerine izin verilmeyeceği bildirildi. Bu durum, geçmişte bu ülkelere kabul edilmeyen Türk yolcuların yaşadığı sorunları akıllara getiriyor.

5  Ülke için Özel Şartlar

THY’nin duyurusuna göre, Venezuela’ya seyahat edecek yolcular için noter onaylı resmi davet yazısı, otel rezervasyonu ve dönüş bileti gibi genel şartlara ek olarak, özel kurallar getirildi. Meksika’da ise, yabancı otoriteler tarafından alınan kararlar uyarınca, bazı ek belgelerin yanı sıra, uzun süreli konaklayacak ve bagajsız yolcuların ülkeye girişi kabul edilmeyecek.

Kolombiya’ya seyahat edecek yolcular için de benzer ek şartlar mevcut. Ülkeye girişi daha önce reddedilen veya beyan edilen seyahat amacına uygun belgeleri bulunmayan yolcuların girişlerine izin verilmeyecek.

Panama’ya gidecek yolcular da, gümrük polisi mülakatında uygun cevapları verememeleri durumunda ülkeye alınmayacak. Küba’ya ise, ilk kez yurt dışına çıkacak olanlar veya yeterli nakit veya geçerli kredi kartı olmayanlar kabul edilmeyecek.

Brezilya’ya seyahat edecek yolcular için de gidiş-dönüş ve transit yolculuklar için dönüş bileti, otel rezervasyonu ve aktarma süresinin 24 saati aşmaması gibi şartlar aranacak. Uzun süreli konaklamalar ve bagajsız seyahat edenlerin de ülkeye girişleri izin verilmeyecek.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Hava Yolları 5 Ülke İçin Yeni Seyahat Kuralları Açıkladı