Türk İş Sendikası 1 Mayıs’ı Taksim’de Kutladı

featured

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ), bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü tüm Dünya’yı ve ülkemizi etkisi altına alan Kovid-19 salgını nedeniyle sayılı bir katılım ile Taksim’de kutladı.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TÜRK-İŞ Genel Sekreteri ve TÜRK Metal-İş Genel Başkanı Pevrul Kavlak’ın beraberindeki heyet ilk olarak 1977 1 Mayıs’ında hayatını kaybedenler anısına Kazancı Yokuşu’na karanfil koydu. Burada hayatını kaybedenler anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunan TÜRK-İŞ heyeti, daha sonra Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Anıtına da çelenk koydu.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Atatürk Anıtı’nda önünde bir basın açıklama yaptı. Basın açıklamasında bu yıl 1 Mayıs’ı sağlık çalışanlarına ithaf ettiklerini dile getiren TÜRK-İŞ Genel Başkanı Atalay, “Bugün 1 Mayıs. Bundan tam 43 yıl önce bulunduğumuz bu alanda 34 kardeşimizi katlettiler. Aradan 43 yıl sene geçti, bunların failleri hala ortada yok. Bu yıl bir salgın hastalıkla karşı karşıyayız. Maalesef 1 Mayıs’ı burada sayılı insanla kutlamaya gayret ediyoruz. Dün Türkiye’nin 81 ilinde TÜRK-İŞ temsilcileri 1 Mayıs’ı kutladı. Bugün de bu alandayız. Bu 1 Mayıs’ı özellikle sağlık çalışanlarına ithaf ediyoruz. Sorunlarımız, sıkıntılarımız var mı? Var. Bir an evvel bu salgın hastalığın bitmesinin ardından içinde bulunduğumuzu sorunları, problemleri halletmeyle ilgili ülkeyi yönetenlerden çalışma bekliyoruz. Bu işten çıkarmalarla ilgili olumlu gelişmeler oldu ama yeterli değil. İşverenlerimiz ücretsiz izin hakkını kullanmaya devam ediyorlar.  Onun için bundan bir an önce vazgeçmeleri ve Kısa Çalışma Ödeneğine başvurmaları talep ediyoruz.” dedi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk İş Sendikası 1 Mayıs’ı Taksim’de Kutladı