Türk Kahvesinin Faydaları Nelerdir ?

featured

Bugün Dünya Türk Kahvesi Günü ve bugün twitter gündemine yerleşti. Türkiye’de en çok tüketilen kahve türü olan Türk Kahvesinin Faydaları Nelerdir ? Ne zamandan beri kahve Türkiye’de tüketiliyor. Bu sorular bugün en çok merak edilen ve aranan kelimeler. İşte bu soruların yanıtları…

UNESCO’nun Türk Kahvesini “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası” olarak tanımladığı gün olan 5 Aralık, Dünya Türk Kahvesi günü olarak kutlanıyor.

Türk Kahvesi Tarihçesi

Her ne kadar Kuzey Afrika kökenliyse de, “kız isteme” ritüellerinden “fal bakma” alışkanlığına kadar bir dizi gündelik hayat kültürünü de temsil eden Türk kahvesi, son yıllarda hazır (granül) kahvenin kazandığı yaygınlığa rağmen ‘iktidar koltuğunu’ terk etmiyor. Kesin tarih tartışmalı olsa da, kahvenin bu topraklara 16. yüzyıl ortalarında Arap Yarımadası’ndan geldiği biliniyor.

Türk Kahvesinin Faydaları Nelerdir ?

Ömrü uzatır, Kalp Dostudur

Türk kahvesi ömrü uzatıyor ve kalbe iyi geliyor. Kahvenin antioksidan yani vücudu zararlı maddelerden temizleme etkisinin de payı olduğunu belirtiyorlar. Aşırıya kaçmadan tüketilen kahve insan sağlığına yararlı oluyor.

Türk kahvesi kalp dostudur. Aynı zamanda kalori içerikleri bakımından da yoğun olmayan kahve, bir yandan tokluk hissini yeterince tatmamıza bir yandan da kilo almamızı engelleyici özellikleriyle ortaya çıkar.

Antioksidan deposudur, Yağ yakımını hızlandırır

Kahvenin telvesi ile pişirilmesi Türk kahvesinin antioksidan kapasitesini arttırmaktadır. Antioksidan yiyecek ve içecekler tüketerek kanınızdaki antioksidan miktarını artırıp oksidatif stresle mücadele edebilirsiniz ve hastalıklara yakalanma riskinizi azalır. Günde 1 fincan Türk kahvesi içseniz bile size inanılmaz faydası olacaktır.

Sağlıklı içecekler arasında yer alan Türk kahvesi yağ yakımını hızlandırarak kilo vermenizi sağlar. Kilo vermek ya da yağ yakımını artırmak için tamamen yağdan uzak bir beslenme programı uygulandığında vücut için önemli olan yağda eriyen vitaminlerin kullanılması engellenir.

Tokluk hissi verir

Türk kahvesi günde bir fincan tüketildiğinde tokluk hissi sağlayarak kilo verme ve kilo koruma programlarında olumlu etkiler sağlar.

Sinir ve stresten uzaklaştırır

Zihniniz boşaltmak veya stresten uzak durmak için Türk kahvesini tüketebilirsiniz. Hem sağlığa yararlı hem de beyin fonksiyonlarına iyi gelmesiyle kahvenin tüketimi gün geçtikçe artıyor.

Beyin yorgunluğu, kişilerde dönemsel olarak ortaya çıkan ve kişiyi hem ruhen hem de fiziken doğrudan etkileyen tıbbi bir olumsuzluktur. Türk kahvesi zihinsel yorgunluğu önler.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Kahvesinin Faydaları Nelerdir ?