Türk Ocakları İstiklal Caddesi’nin İsminin Değiştirilmesine Tepki Gösterdi

featured

Sivas’daki İstiklal Caddesi’nin Mursi Caddesi olarak değiştirilmesine tepki göstererek açıklama yaptı. Açıklamada İstiklal mücadelesinde önemli bir yere sahip olan Sivas’ın İstiklal Caddesi’nin de önemli bir sembol olduğu belirtilerek bu değişime kesinlikle karşı çıkılması gerektiğini belirtildi.

Türk Ocakları’nın açıklamasının tam metni:

Mısır’ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, yargılandığı mahkemede kriz geçirerek vefat etti. O esnada kendisine müdahale edilmesine izin dahi verilmedi. Türk Ocakları olarak biz de tamamen insani ve İslami bir hassasiyetle Mursi’ye rahmet diledik.  Basından öğrendiğimize göre Sivas Büyükşehir Belediyesi, İstiklâl Caddesi’nin adını Şehid Muhammed  Mursi Caddesi olarak değiştirmeye karar vermiştir. 
Bu kararı alanlara şunu hatırlatırız: Millî Mücadele’nin, İstiklâl Harbi’nin 100. yılında, millî cemiyetlerin birleştiği Sivas Kongresi’nin ev sahibi ve Heyet-i Temsiliye’nin Ankara’ya intikaline kadar  bu mücadelenin merkezi olan Sivas’ımızın İstiklâl Caddesi’nin adının değiştirilmesi kabul edilemez. Mursi’nin Sivas ile bir ilgisi yoktur, buna mukabil Sivas’ın İstiklâl Mücadelemizdeki yeri ortadadır. İstiklâl ve İstikbal Mücadelemizin sembol isim ve kavramlarına gerekli saygının gösterilmesini ve söz konusu kararın iptalini talep ediyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İlgili Haber: Mursi’nin Adi İstiklal Caddesine Verildi

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Ocakları İstiklal Caddesi’nin İsminin Değiştirilmesine Tepki Gösterdi