Türk Ocakları’ndan Azerbaycan’a Gıda Yardımı

featured

Türk Ocakları Merkez Karargâhının mali desteği ile Karabağ ve çevresinde evleri yıkılan ve yaralanan Ermeni teröründen muzdarip insanlara gıda yardımı yapılmıştır.

Modern.az’ın haberine göre açıklama, Azerbaycan Türk Ocağı Başkanı Akif Aşirli’den geldi. 31 Ekim’de Tatar ve Gence’yi ziyaret ettiklerini ve durumu öğrendiklerini kaydeden Aşirli, kampanyaya kardeşçe yardım çağrısında bulundu: “Azerbaycan ve Türkiye ortak tarihinde kardeşçe yardımın en güzel örnekleri var. Bu örneği yaşatmaya çalışıyoruz.”

A.Aşirli, ilk olarak sürekli ateş altında kalan Tatar’ı ziyaret ettiğimizi, ilçe yürütme kurulu başkanı Mustaqim Mammadov ile görüşerek durumu sordu.

“Biz oradayken ilçe bölgesi yoğun ateş altındaydı. Ardından bir yürütme temsilcisinin katılımıyla 80 aileye kumanya dağıtıldı.”

“Tatar’dan sonra bir sonraki durağımız Gence oldu. Terörden muzdarip insanlarla tanıştık, 40 aileye gıda yardımı yapıldı, yetimlere hediyeler verildi.”

Akif Aşirli, bu kardeş yardımının maddi yönden çok manevi olduğunu söyledi: “Türk devleti ve halkı en zor anlarda Azerbaycan’ın yanında yer aldı ve bugün bu yenilmez tavrı görüyoruz. Büyük Vatanseverlik Savaşı’nın ilk günlerinden beri Azerbaycan’la birlikte. ”

Bu kardeş yardımının tarihi geleneklerine dikkat çeken A. Aşirli, Azerbaycan’ın 1918 yılında Türkiye’nin Doğu Anadolu vilayetinde Ermeni-Rus teröründen evlerini ve ülkesini kaybeden kardeşlerimize ilk desteği de verdiğini söyledi.

O dönemde Bakü Müslüman Hayırseverlik Cemiyeti “Kardeş Yardım” günleri düzenleyerek Kars, Erzurum, Iğdır, Ötül, Kağızman bölgelerinde halka yardım sağladı ve Bakü, Tiflis ve Şeki’ye yetim çocuklar yerleştirildi.

Aşirli, “Türk Ocağı”nın Ermenistan’ın savaş suçu mağdurlarına desteğinin kardeş yardımının devamı olduğunu belirterek, daha fazla yardımın planlandığını da sözlerine ekledi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Ocakları’ndan Azerbaycan’a Gıda Yardımı