Türk Savaş Uçakları’ndan Kuzey Irak Harekatı

Türk Savaş Uçakları'ndan Kuzey Irak Harekatı

Türk Silahlı Kuvvetleri, terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Son olarak, Irak’ın kuzeyindeki Kandil ve Asos bölgeleri, Türk savaş uçakları tarafından vuruldu. Milli Savunma Bakanlığı (MSB), operasyonun detaylarını paylaştı.

MSB’nin yaptığı açıklamaya göre, operasyon 1 Eylül 2023 saat 00.30’da başladı. Operasyonun amacı, terör örgütünün Irak’ın kuzeyinden Türkiye’ye yönelik saldırılarını engellemek, sınır güvenliğini sağlamak ve terörü kaynağında yok etmekti. Operasyon, Birleşmiş Milletler Antlaşması’nın 51’inci maddesinden doğan meşru müdafaa hakları çerçevesinde gerçekleştirildi.

Operasyonda, teröristlerin sözde üs olarak kullandıkları 16 mağara ağzı, 4 sığınak ve 2 malzeme deposu imha edildi. Ayrıca, çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonun planlama ve icrasında, sivil halkın can ve mal güvenliği ile tarihi, dini, kültürel varlıklar ve çevrenin korunmasına azami dikkat ve hassasiyet gösterildi.

MSB, operasyonun başarıyla tamamlandığını duyurdu. MSB, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ülke ve millet güvenliğini tehdit eden terörist unsurları sahada bulup yok etmeye en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar azim ve kararlılıkla devam edeceğini vurguladı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Savaş Uçakları’ndan Kuzey Irak Harekatı