Türk Ve Amerikan Askerler Akçakale Güneyinde Kara Devriyesine Başladı

featured

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları, Suriye’de Fırat’ın doğusunda güvenli bölge birinci safha uygulamaları kapsamında ilk ortak kara devriyesine başladı.

 

Türk komandoları “girilemez” denen bölgede

6 Türk zırhlısı girilemez denen Fırat’ın doğusuna giriş yaptı.

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin 30 kilometre doğusunda Türk bayraklı 6 zırhlı araçtan oluşan TSK konvoyu, ortak kara devriyesine katılmak için sınırı geçerek ABD askeri konvoyuyla buluştu.

Devriye faaliyetine helikopterle hava desteği de verilmeye başlandı. Sınır hattındaki hava ve kara hareketliliği sürüyor.

Ortak devriyenin 4 saat sürmesi bekleniyor

TSK ve ABD unsurları, sınırdan Telabyad kırsalında güneye doğru hareket etti. Devriyenin öğlen saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor.

6 Türk zırhlısı girilemez denen Fırat’ın doğusuna giriş yaptı.

Fırat’ın doğusunda güvenli bölge birinci safha uygulamaları kapsamında Türk ve Amerikalı komutanların katıldığı ilk ortak helikopter uçuşu ise 24 Ağustos’ta gerçekleştirilmişti.

Sınırın sıfır noktasından tarihi fotoğraflar

Milli Savunma Bakanlığı sosyal medya hesabı Twitter’dan, Fırat’ın doğusunda güvenli bölge tesisi faaliyetleri kapsamında bugün başlanan kara devriyesine ilişkin ilk görüntüleri paylaştı.

Bakanlığın paylaşımında, “Suriye’nin kuzeyinde, Fırat’ın doğusunda Güvenli Bölge tesisi faaliyetleri kapsamında; ​TSK ve ABD personeli, kara araçları ve İHA’ların iştirakiyle ilk müşterek kara devriyesine Akçakale güneyinde, Suriye tarafında başladı. İşte ilk görüntüler.” ifadeleri kullanıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türk Ve Amerikan Askerler Akçakale Güneyinde Kara Devriyesine Başladı