Türkçü Mustafa Kayabek Vefatının 5.Yıldönümünde Anılıyor

featured

Türkçü Mustafa Kayabek vefatının 5.yılında sevenleri tarafından dualar ile anılıyor.Çok sayıda şiiri olan, Türkçü yazar 1972 yılında Kürtçülük davası nedeni ile Hüseyin Nihal Atsız ile cezaevinde yatmıştır.

MUSTAFA KAYABEK KİMDİR ?

Mustafa Kayabek (Doğum 25 Ağustos 1931, Kemaliye, Erzincan – Ölüm 9 Ağustos 2015, İstanbul) Türk şair, yazar

Eski adı Eğin olan Kemaliye’de doğmuştur. 1942 yılında İstanbul’a gelmiştir. Sırası ile Beşiktaş Ortaokulu, Beyoğlu Erkek Lisesi ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türkoloji bölümünde öğrenim gördü. Uzun yıllar antikacılık mesleğiyle uğraştı. Evli ve 3 çocuk babasıydı.

Ünlü fikir ve düşünce adamı Hüseyin Nihal Atsız’ın dava arkadaşlarından şair ve yazar, Ötüken Dergisi eski yazı işleri müdür Mustafa Kayabek 9 Ağustos’ta İstanbul’da vefat etti. Zincirlikuyu Camii’nde öğle vakti kılınan namazın ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verildi,

Mustafa Kayabek, yaptığıyla övünmeyen, sıkıntılarını hep içinde saklayan, bir derviş sadakati ile, hiçbir ikbal beklemeden davasına hizmet eden bir kahramandı. Rahmetli Türkeş ona defalarca partide yer vermek istediğini söyledi. O sevmediği ve inanmadığı siyasete, Türkeş’ten özür dileyerek yanaşmadı.

Korona virüs nedeni ile Bozkır Dergisinin yapacağı anma programı ise bu yıl gerçekleştirilemedi.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkçü Mustafa Kayabek Vefatının 5.Yıldönümünde Anılıyor