Türkiye ile Özbekistan Arasında Stratejik Anlaşma

featured

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere gittiği Özbekistan’da, “Her alanda ilişkilerimizi geliştirmek için gayret gösteriyoruz. Bunun içinde ticaret, ekonomi, sosyal, siyasi ilişkilerle tabii ki askeri ilişkiler de yer alıyor. Bu ilişkilerde çok ciddi gelişmeler sağladık” dedi. İki ülke arasında askeri ve mali işbirliği anlaşması imzalandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pakistan ve Kazakistan’daki temaslarının ardından resmi ziyaretlerde bulunmak üzere Özbekistan’ın başkenti Taşkent’e gitti. Akar’ı Özbekistan Savunma Bakanı Bahadır Kurbanov, Savunma Bakanlığı’nda düzenlenen askeri törenle karşıladı. Askeri bando tarafından ulusal marşların çalınmasının ardından yapılan geçit töreninde Bakan Akar, tören kıtasını selamladı.

“Birbirimizi Seven İki Milletiz”

DHA’da yer alan habere göre törenin ardından 2 bakanın başkanlığında gerçekleştirilen heyetler arası görüşmenin açılışında konuşan Akar, sözlerine gösterilen misafirperverliğe teşekkür ederek başladı. Türkiye ve Özbekistan’ın birbirini seven iki devlet ve millet olduğunu belirten Akar, ata toprağı olarak nitelediği topraklarda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye ile Özbekistan Arasında Stratejik Anlaşma