• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Türkiye “Sigorta” Sohbetleri Bursa’da Devam Ediyor

featured

Türkiye Sigorta’nın Ekonomi Gazetesi iş birliğiyle düzenlediği, Türkiye “Sigorta” Sohbetleri’nin üçüncü durağı Bursa oldu.  Türkiye Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Remzi Duman, “Bursa tarımı ve sanayisiyle ekonomimizin can damarı olan kentlerden biri.  

Bu güzel kentimizin her değerini güvence altına almak için çalışıyor, Bursa’ya yatırım yapmaya devam ediyoruz.” dedi. 

 

 

İşletmelerde risk yönetimi ve sigorta alanlarında farkındalık oluşturulmasına yönelik konuların ele alındığı ‘Türkiye “Sigorta” Sohbetleri’nin 3’üncüsü 15 Aralık tarihinde Bursa’da düzenlendi. Bölgenin sigortacılık konusundaki ihtiyaçlarını ve potansiyelini mercek altına almak üzere sanayi ve ticaret odaları, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve bölgenin sektör öncüleri bir araya geldiği panelde; doğal güzelliklerle sanayi ve teknoloji uyumunu başarmış dünyanın nadir birkaç şehrinden biri olan Bursa’nın, Türkiye Sigorta için önemi rakamlarla birlikte ortaya konuldu. 

 

Ekonomi Gazetesi’nden Vahap Munyar ve Hakan Güldağ’ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde; Türkiye Sigorta Genel Müdür Yardımcı Remzi Duman, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi Muhsin Aslan, Otomotiv İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Tuna Arıncı, Makine İmalatçıları Birliği Başkanı Emre Gencer, Parlamış Grup Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Parlamış konuşmacı olarak yer aldılar.  

 

Türkiye Sigorta’nın Kasım 2022 itibarıyla Bursa’da hayat dışı sigortasında bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 122 gibi rekor bir artışa ulaştığı belirtildi. 190 acente ve 154’ü aşkın banka şubesi ile Bursa’da en çok aracı ile temsil edilen sigorta şirketi olarak Bursa’da daha fazla büyüme konusunda çok istekli olunduğu açıklandı. 

 

Türkiye Sigorta Genel Müdür Yardımcısı Remzi Duman panelin açılışında yaptığı konuşmasında önemli mesajlar verdi. Türkiye “Sigorta” Sohbetleri’ne Bursa’da devam etmenin verdiği heyecanı dile getiren Duman, Türkiye Sigorta olarak, sektörün gelişen dinamikleri ve müşterilerimizin öncelikli beklentileri doğrultusunda hayattan sağlığa, konuttan kaskoya ve bireysel emekliliğe kadar her alanda farklı ihtiyaçlara cevap veren, özel ayrıcalıklar ve avantajlar barındıran ürünler geliştirdiklerinin altını çizerek, lider şirket olmanın verdiği sorumluluk bilinciyle hayata geçirdikleri bu sohbetlerle ülkemizi daha iyi tanıyıp, kişilerin ne istediğini, neye ihtiyacı olduğunu daha yakından öğrenme fırsatı bularak sigorta farkındalığını arttıracaklarına inandıklarını belirtti. 

 

 

“Bursa’mızın tüm değerlerini güvence altına almak için yarışıyoruz”

Gelişmiş imalat sanayii ve ticareti sayesinde küresel bir çekim merkezi konumunda yer alan Bursa’nın barındırdığı potansiyele değinen Remzi Duman şöyle konuştu: “Bursa’mızın tüm değerlerini güvence altına almak için çalışıyoruz. Türkiye’nin ekonomik olarak en gelişmiş beşinci ili olan Bursa, bu yönüyle Türk ekonomisinin geliştirilmesi ve ona yeni ivmeler kazandırılmasında aktif ve yönlendirici bir gücü temsil ediyor. Bursa, yaklaşık 3,27 milyon nüfusuyla Türkiye’mizin 4’üncü büyük ili. Bu nüfusun yaklaşık yüzde 35’i ise 18 yaş altı çocuk ve gençlerimizden oluşuyor. Bursa da 18 yaş altı genç nüfusuyla BES’te önemli bir potansiyel barındırıyor. Bu potansiyelin gerçekleştirilmesi için Türkiye Sigorta olarak elimizden geleni yapıyoruz.”

 

“Ücretsiz risk mühendisliği hizmeti veriyoruz”

Bursa’nın önemli bir KOBİ ve sanayi şehri olduğunu hatırlatan Duman, son dönemlerde kentte yangın poliçelerinde hasar artışları olduğunu belirtti. Bursa ilimizde şu ana kadar mikro işletmelere ve kobilere 4.100 adet; orta ve büyük işletmelere ise 3.000 adet olmak üzere toplamda 7.100 adet yangın poliçesi düzenleyerek, 40 Milyar TL üzerinde teminat sağladık. 

Sektörümüzde en geniş risk mühendisliği ağına sahip şirket olarak, her lokasyonda risk mühendisliği hizmeti verebilme kabiliyetine sahibiz. Özellikle ticari ve sınai işletmelerde ücretsiz olarak verdiğimiz risk mühendisliği hizmetlerimiz ile; tesislerin güncel durumlarını belirleyerek raporlar hazırlıyor, tesis ve faaliyet özelinde varsa eksiklikleri belirliyor, müşterilerimizle bu bilgileri şeffaf olarak paylaşıyoruz. Bu hizmetimizi poliçelerin bizden tanzim edilip edilmemesine bakılmaksızın tüm müşterilerimize sunuyoruz. Ücretsiz olarak sunduğumuz bu hizmetler sonucu tesislerin eksik olan noktalarında yapacakları iyileştirmeler sonucu tesislerin risk kalitesi artırılıyor ve sigortalanabilirlik açısından sürdürülebilir yapı oluşması sağlanıyor. Ayrıca poliçeleri bizden tanzim edilmemiş müşteriler için de risklerin durumu ve iyileştirilmesi gereken noktalar için hizmet vererek sigorta sektörünün bu alandaki gelişimine de destek oluyoruz.

Öte yandan KOBİ’lerin finansal gücünün korunmasında da sigortanın önemli bir kalkan görevi gördüğüne dikkat çeken Duman sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye Sigorta olarak işletmelere özellikle ücretsiz risk danışmalığı hizmetimizle yangın kar kaybı makine kırılması sigortaları, Kefalet Sigortaları ve Enerji Sigortaları alanında teminat sunuyoruz.”

 

“Tarım sigortası bir kalkan görevi görüyor”

Zengin tarihi, doğal güzellikleri, canlı sosyal ve ekonomik yapısıyla Bursa’nın, günümüzde de “Kültürlerin Buluştuğu Şehir” olarak kendine has bir şehircilik modelini yaşattığını ifade eden Duman, tüm bunları yanında tarımdaki gücüyle de dikkat çektiğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Ülkemizin jeolojik, jeomorfolojik yapısı ve sahip olduğu iklimsel özellikleri nedeniyle büyük can ve mal kaybına yol açan doğal afetler ile çok sık karşılaşıyoruz, maalesef. İklim değişikliğinin sonuçları, özellikle tarımsal üretim için büyük bir tehdit oluşturuyor. Bursa da sayısı fazla olan akarsuları ve yağış rejimi nedeniyle sel ve taşkına uğrama riski taşıyor. Geçtiğimiz yıllarda bölgemizde yaşanan sel felaketleri, ülke olarak hepimizi derinden etkiledi. Bursa ekonomisinde yüzde 10’a yakın bir ekonomik büyüklüğe ile tarım önemli bir yere sahip. Unutulmamalı ki tarımda yaşanan zorlu dönem ve artan afetler karşısında tarım sigortası bir kalkan görevi görüyor. Türkiye Sigorta olarak büyük önem verdiğimiz tarım sigortalarında yüzde 52’lik pazar payımız ile açık ara sektörün lideri konumunda yer almaktan gurur duyuyoruz.” 

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye “Sigorta” Sohbetleri Bursa’da Devam Ediyor