• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Türkiye ve İran’dan, Bakü’ye Destek

featured

Türkiye ve İran, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün World EXPO 2025’e adaylığına desteklerini açıkladı.

Türkiye ve İran, Azerbaycan’ın başkenti Bakü’nün World EXPO 2025’e adaylığına desteklerini açıkladı. Söz konusu destek açıklaması, Beşinci Türkiye-Azerbaycan-İran Dışişleri Bakanları Üçlü Toplantısı için bugün, 20 Aralık’ta Bakü’de bir araya gelen üç ülkenin dışişleri bakanları tarafından imzalanan Bakü Bildirisi’nde yer aldı.

Yine Bakü Bildirisi’ne göre üç bakan, daha önceki toplantılarda kabul edilen Urmiye, Nahçıvan, Van ve Ramsar Bildirileri’ne olan taahhütlerini ve üç ülkenin halkları arasında dayanışma, iş birliği ile bölgede barış, istikrar, refahı güçlendirecek köklü tarihsel, dinsel ve kültürel ortaklıklar konusundaki sözlerini yinelediler.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ve İranlı mevkidaşları Cevad Zarif’in hazır bulunduğu toplantıda ayrıca, halen Ermenistan’ın yasa dışı işgali altında bulunan Dağlık Karabağ sorununun bir an önce, yukarıda belirtilen ilkelere göre çözümlenmesi konusunda ortak görüş bildirildi.

ABD’nin Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararı sonrasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla 13 Aralık tarihinde İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesi’nden çıkan sonuç bildirisi ve Doğu Kudüs’ün Filistin’in başkenti olarak tanınması yönündeki çağrının da memnuniyetle karşılandığı konusu Bakü Bildirisi’nde yer buldu.

Fuar teması “Beşeri Sermaye”

EXPO 2025’e ev sahipliği için Kasım ayında adaylığını açıklayan Bakü’nün fuar teması “Beşeri Sermaye” olarak belirlenmişti. Bakü’nün turistler için bir cazibe merkezi olması ve Doğu ile Batı arasında bir köprü vazifesi görmesi nedeniyle özellikle karşılıklı saygı ve insani değerler, fuarın işleyeceği konular arasında olacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye ve İran’dan, Bakü’ye Destek

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.