Türkiye’de Kripto Para Kullanımı 1 Yılda 11 Kat Arttı

featured

Türkiye’de kripto paralar son dönemde gündem oldu. Türkiye’de kripto parayla işlem yapanların oranı bir yılda 11 katına çıktı.

Akademetre Araştırma Şirketi’nin yaptığı “Kripto Para Bilinirlik ve Algı Araştırması-2021” araştırması sonuçlarını açıklandı. Geçen yıl işlem yapanların oranı yüzde 0.7 iken bu yıl sonuç yüzde 7.7 oldu. Geçen yıl işlem yapan 10 kişiden 2’si kadınken bu yıl oranın 10’da 4’e yükseldiği açıklandı.

Ankete katılanlar r “en kârlı bulunan yatırım araçları” sorusuna evde tutulan altın, gayrimenkul ve bankada TL vadeli hesap cevaplarını verdi. . Her 10 kişiden 3’ü kripto para piyasasını kârlı bulduğunu söyledi.

Araştırmanın yapıldığı 30 Nisan-27 Mayıs döneminin hemen öncesinde Türkiye’de bazı platformların yarattığı kullanıcı mağduriyetleri etkili oldu.  Kripto paraya “Güvenirim” ya da “Çok güvenirim” yanıtını verenlerin oranı geçen yıl 34.2’den bu yıl yüzde 25.3’e düştü. Kripto para kullanımının önünde yasal bir engel olmamasına rağmen her 4 kişiden 1’i ise “yasal olmadığını” düşünüyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye’de Kripto Para Kullanımı 1 Yılda 11 Kat Arttı