Türkiye’de Okuyan Azerbaycanlı Genç, Cephede Şehit Düştü

featured

Balıkesir Üniversitesi’nde okuyan Azerbaycan Türkü Mammadagha Safarov, Azerbaycan ordusu saflarında şehit düştü. Mühendislik Fakültesi’nde okurken kaydını dondurup cepheye gittiği öğrenilen Safarov’un şehitlik haberini rektör Prof. Dr. İlter Kuş duyurdu.

Türkiye’de Balıkesir Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğrenci olan ve 2019’da kaydını dondurarak vatan toprağını savunmak için Azerbaycan’a giden öğrenci şehit oldu.

Mammadagha Safarov, 2019 yılında Balıkesir Üniversitesi, Mühendislik Fakültesinde Makina Mühendisliği bölümünde öğrenci idi. 2019 yılında askere gitmek için okul kaydını sildiren Safarov’un Azerbaycan’ın Karabağ cephesinden şehadet haberi geldi.

Kaydını Dondurup Cepheye Gitti

Safarov’un şehadet haberini Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş sosyal medya hesabından Ermenistan’ı lanetleyerek şöyle duyurdu:

“Mühendislik Fakültesi öğrencimiz Mammadagha Safarov kendi isteği ile kaydını dondurmuş ve topraklarını savunmak için Azerbaycan’a dönmüştür. Vatanı için şehit olmuştur. Azerbaycanlı öğrencimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ruhu şâd, mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun. Terör devleti Ermenistan’ı şiddetle lanetliyorum. Yanındayız Can Azerbaycan”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye’de Okuyan Azerbaycanlı Genç, Cephede Şehit Düştü