Türkiye’de Vatandaşlık İçin Gayrimenkul Alt Limiti Artıyor

Türkiye'de Vatandaşlık İçin Gayrimenkul Alt Limiti Artıyor

Türk vatandaşlığına geçiş için gayrimenkul alımında belirlenen alt limitin artırılacağı duyuruldu. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı’nın yaptığı düzenlemeyle, 2024 yılından itibaren Türk vatandaşlığı almak amacıyla yapılacak konut satın alımlarında alt limit, mevcut 400 bin dolardan 600 bin dolara çıkarılacak.

Bu önemli değişiklik, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, yabancılara yapılan konut satışlarında yaşanan düşüşle paralel olarak gerçekleşti. 2023 Ekim ayında, yabancıya yapılan konut satışları, yıllık bazda yüzde 53 oranında gerileyerek son 3 yılın en düşük seviyesine ulaştı. Bu düşüş, pandemi sonrası yaşanan konut ve kira artışları ile birleşince Türkiye’deki konut piyasasında belirgin bir değişim gözlemlendi.

Daha önce, 2023 yılında yabancılara yönelik ikamet amaçlı konut satışlarında alt sınır 75 bin dolardan 200 bin dolara yükseltilmişti. Vatandaşlık için gerekli gayrimenkul alım limiti ise 2018 yılında 1 milyon dolardan 250 bin dolara düşürülmüş ve 2022’de 400 bin dolara çıkarılmıştı. Yeni düzenleme ile 2024 yılından itibaren bu limit 600 bin dolara yükseltilerek yabancı yatırımcılara Türkiye vatandaşlığına geçiş için yeni bir maliyet çıtası belirlenmiş olacak.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye’de Vatandaşlık İçin Gayrimenkul Alt Limiti Artıyor