Türkiye’den Arap Ligi’ne Tepki!

featured

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Arap Ligi Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit’e yanıt verdi. Aksoy, Gheit’in TSK tarafından gerçekleştirilen Pençe-Kartal Operasyonu’na ilişkin ifadelerine sert tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Aksoy, Arap Ligi Genel Sekreteri Ahmed Aboul Gheit’in Pençe- Kartal Operasyonu’na ilişkin ifadeleri hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.

“OPERASYONA VERİLEN TEPKİYİ REDDEDİYORUZ”

Aksoy konuya ilişkin, “Gheit tarafından, Irak’ta yuvalandığı yerlerden yıllardır ülkemize yönelik hain terör eylemleri düzenleyen PKK’ya değil de bu terör örgütüne karşı 14 Haziran gecesi icra edilen ‘Pençe-Kartal Operasyonu’na verilen tepkiyi reddediyoruz.” ifadesini kullandı.

İLKELİ VE TUTARLI SÖYLEME DAVET

PKK terör örgütünün etnik temizlik ve insanlık suçları işlediğini belirten Hami Aksoy, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Evvelden beri, PYD/YPG/PKK terör örgütünün etnik temizlik politikasını ve insanlığa karşı işlediği suçları görmezden gelen Arap Ligi Genel Sekreteri Gheit’i, terörizmle mücadele konusunda ilkeli ve tutarlı bir söylem benimsemeye davet ediyoruz.”

 

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye’den Arap Ligi’ne Tepki!