Türkiye’den Kosova’ya Askeri Destek

Türkiye’den Kosova’ya Askeri Destek

Balkanlar’da bulunan ve dünyada sınırlı tanınırlığa sahip olan Kosova’da son günlerde yaşanan gerginlikler nedeniyle Türkiye’den askeri destek talep edildi. NATO’nun isteği üzerine bir komando taburu Kosova’ya gönderilmek üzere hazırlanıyor.

Ülke, 2008 yılında Sırbistan’dan bağımsızlığını ilan etmiş ancak Sırbistan bunu tanımamıştır. Kosova’nın kuzeyindeki Sırp nüfusun yoğun olduğu bölgelerde zaman zaman çatışmalar yaşanmaktadır. Türkiye ise bölgedeki gelişmeleri yakından takip etmektedir. Zira Kosova ile ortak tarihi ve kültürel değerlere sahiptir.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı/Napoli (İtalya) tarafından yapılan talebe istinaden 65’inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığımıza (Lüleburgaz) bağlı bir komando taburu ihtiyat birliği olarak görevlendirildiği belirtildi. Görevlendirilen birliğimizin 4-5 Haziran 2023’e kadar Kosova’da bulunan Sultan Murat Kışlası’na intikali için gerekli hazırlıklara başlanmıştır. Sultan Murat Kışlası, Osmanlı döneminde inşa edilmiş ve 1999 yılında Türk askerlerinin kontrolüne geçmiş tarihi bir kışladır.

Türkiye, bölgesel güvenlik ve istikrara zarar veren olayların diyalog yoluyla çözümü için yapıcı bir tutum sergilemekte ve taraflara itidal çağrısında bulunmaktadır. Bu sayede hem Kosova’nın hem de Balkanlar’ın barış ve huzurunu desteklemektedir.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye’den Kosova’ya Askeri Destek