Türkiye’nin ve Dünya’nın ilk SİHA gemisi TSK’nın hizmetine giriyor

featured

Türkiye’nin ve Dünya’nın ilk SİHA gemisi TSK’nın hizmetine giriyor. Dünyanın ve Türkiye’nin ilk silahlı insansız hava aracı (SİHA) gemisi, Türkiye’nin de en büyük askeri gemisi TCG Anadolu donanmanın hizmetine giriyor. TCG Anadolu Çok Maksatlı Amfibi Hücum Gemisi Projesi, Deniz Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda 2015 yılında başlatıldı.

Mayıs 2019’da denize indirilen gemi, Haziran 2022’de deniz kabul testlerine başladı. Gemi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle bugün Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı tarafından Deniz Kuvvetleri Komutanlığına teslim edilecek.

TCG Anadolu, İstanbul Tuzla’daki Sedef Tersanesi’nin ana yükleniciliğinde inşa edildi. Yerlilik oranı yaklaşık yüzde 70 olan projede 131 alt yüklenicinin yanı sıra üniversiteler ve araştırma merkezleri görev aldı.

Dünyada bu ölçekte gemiye sahip olan 12 ülke bulunuyor. TCG Anadolu, Türk donanmasının gücüne güç katacak ve caydırıcılığını artıracak.

  • TCG Anadolu, dünya hızla ikinci soğuk savaşa doğru giderken Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) jeopolitik dönüşümünü temsil ediyor
  • TCG Anadolu, Türkiye’nin NATO içinde bir prestij platformu olacak ve muhtemelen müşterek NATO harekatlarını da komuta edecek

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye’nin ve Dünya’nın ilk SİHA gemisi TSK’nın hizmetine giriyor