• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Türkiye’yi Kana Bulayacakları İddia Edilen Rus Paralı Askerleri Belarus’ta Gözaltına Alındı!

featured

Türkiye’de terör saldırısı hazırlığında oldukları iddia edilen 33 Rus paralı askeri (Wagner milisi) Belarus’ta gözaltına alındı. Bu karar, Rusya’nın tepkisine yol açtı. Kremlin, vatandaşlarının en kısa zamanda serbest bırakılması için Belarus’a çağrı yaptı.

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, bugün yaptığı açıklamada gözaltına alınan 33 Rus vatandaşının “en kısa zamanda” serbest bırakılması için Belarus’a çağrı yaptı.

“Yanlış bir şey yapmadılar, üzerlerinde de yasa dışı hiç bir şey yoktu” diyen Peskov, Rus güvenlik şirketi üyesi olduklarını söylediği bu kişilerin Belarus üzerinden İstanbul aktarmalı olarak ismini açıklamadığı bir ülkeye gitmeyi planladıklarını, ancak Belarus’taki uçağı kaçırdıkları için ülkede kalmak zorunda kaldıklarını iddia etti.

Rus vatandaşlarının, “herhangi bir hukuki dayanak olmaksızın gözaltına alındığını” söyleyen Peskov, “Müttefikimiz Belarus’un, bu olayı en kısa zamanda açıklığa kavuşturarak vatandaşlarımızı serbest bırakmasını bekliyoruz” dedi.

“Terör Eylemine Hazırlık” Suçlaması

Rusya ile Belarus arasında, olağandışı olarak nitelendirilebilecek bu gerilim, 29 Temmuz’da patlak verdi. Belarus, Rus özel askeri şirket Wagner Grubu’na mensup 33 paralı Rus askerinin gözaltına alındığını duyurdu. Belarus’un başkentindeki bir cezaevinde tutulan Rus vatandaşları, 9 Ağustos’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde “ülkede istikrarsızlığa yol açacak bir terör saldırısı için hazırlık yapmakla” suçlanıyor. Belarus güvenlik kaynakları ülkede Wagner Grubu’na bağlı yaklaşık 200 kişinin bulunduğu bilgisini de paylaştı.

“Ayasofya’yı Ziyaret Edeceklerdi”

Gözaltına alınan Rus milislerden bir tanesinin ifadelerine göre, grubun amacının Belarus üzerinden Türkiye’ye gitmek olduğu ve İstanbul’daki katedralleri ziyaret etmek istedikleri olarak açıklandı. Bu ifadelerin ardından, Wagner grubu milislerinin Türkiye’de eylem hazırlığında olduklarına ilişkin çeşitli iddialar türedi.

Gözaltına Alınma Görüntüleri:

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkiye’yi Kana Bulayacakları İddia Edilen Rus Paralı Askerleri Belarus’ta Gözaltına Alındı!