• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Türkmen Liderden PYD’ye: Asla O Topraklara Yerleşemeyecekler

featured

Avrupa Birliği ülkelerinin Türkiye’ye yönelik antidemokratik uygulamaları sonucunda yaşanan diplomatik krizler devam ederken, Suriye’de Türkiye’yi de yakından ilgilendiren kritik bir gelişme meydana geldi.

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu olan PYD, Türkiye’nin Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile birlikte operasyon hazırlığında olduğu Münbiç kentinde sözde sivil yönetim ilan ettiğini açıkladı. Suriye -Türkiye sınırındaki Ayn El Arab ilçesinde terör örgütü PYD/PKK’nın sözde sorumlusu Ewwas Eli’nin, Rus basınına yaptığı açıklamada Münbiç’te terör örgütünün “özerk yönetim kuracağı” duyuruldu. Ardından, terör örgütünün paravan kuruluşlarından Suriye Demokratik Güçleri (SDG) tarafından Münbiç’te tertip edilen organizasyon ile günlük hizmetleri sağlayıp yönetimi üstleneceği iddiasıyla sözde sivil yönetim kurulduğu ilan edildi. Açıklama, örgütün sosyal medya hesaplarından da yazılı olarak yapıldı.

Suriye Türkmen Meclisi Başkanı Emin Bozoğlan, PYD’nin Münbiç’te Sözde Özerklik İlanını hakkında HaberAnaliz sitesine açıklamada bulundu. Açıklama şu şekilde;

“Öteden beri bir planı vardı tabi PYD’nin, bilindiği gibi YPG, PKK benzeri ve onun devamı bir örgüt. Bulunduğu, kontrol altında tuttuğu, alanı silahlı bir güç olduğu için kendi hayal kurduğu bir oluşumu sürekli medyatik olarak dillendiriyor. Bunun arkasındaki güce dayanarak da her gün veya fırsatını bulduğu zamanda bir bağımsızlık, özerklik ilanı gibi bir takım yayınlarda bulunuyorlar. Bunlar geçici bir takım söylemlerdir, asla o topraklarda yerleşimde bulunamayacaklar. Çünkü bugün arkasında belirli güçler var; fakat Türkiye kendi milli güvenliği için asla buna müsaade etmeyecektir. Burada önemli bir ayrım var. Bizler de aynısını düşünüyoruz. Arap kardeşlerimiz olsun, Kürt kardeşlerimiz olsun biz Suriye’nin bütünlüğü içerisinde beraber yaşamayı demokratik bir ortamda yaşamayı arzu ediyoruz ve bunun için hem siyasi olarak hem sahada mücadelemizi veriyoruz. Asla bir ayrılma, bir bağımsızlık, bir özerklik gibi kavram düşünmüyoruz. Herhangi bir grubun böyle yapmasını da kabul etmiyoruz. Suriye’nin bütünlüğü en ön sırada yer almaktadır.  Suriye’nin toprak bütünlüğü önemlidir. Bütün etnik ve mezhebi yapılarla bir arada barış içerisinde demokratik bir ortamda yaşayacağız. Asla bölünmeye, bir grubun, bir etnik veya mezhebi yapının tahakkümü altında olmayı kabul etmiyoruz. Eşit vatandaşlık var, herkes bir Suriye vatandaşı olarak hür ve şerefle o topraklarda yaşamayı arzu eder ve biz de onun için faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkmen Liderden PYD’ye: Asla O Topraklara Yerleşemeyecekler

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.