• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Türkmen Politikacılardan Kerkük Valisine Karşı Ortak Bildiri!

featured

Irak’ın Kerkük kentinde bir araya gelen Türkmen siyasetçiler, Kerkük Valisi Necmeddin Kerim tarafından verilen Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) bayrağının hükümet binalarına çekilmesi kararına tepki gösterdi.

Kerkük’te Türkmen Milliyetçi Hareketi genel merkezinde bir araya gelen Irak Türkmen Cephesi (ITC), Türkmen Hak Partisi, Türkmeneli Partisi, Türkmen Karar Partisi ve Türkmen Adalet Partisi yetkilileri, ortak bir bildiri ile Kent Valisi Necmeddin Kerim tarafından verilen bayrak kararının geri çekilmesi talebinde bulunuldu.

Basında yer alan habere göre; Türkmen siyasi partileri adında ortak bildiriyi okuyan ITC Başkan Yardımcısı Hasan Turan, şunları ifade etti:

“Nevruz Bayramı vesilesiyle Kerkük’te hükümet binalarına Irak bayrağının yanında IKBY bayrağının da çekilmesi kesinlikle anayasaya aykırıdır. Kardeşçe bin yıllardır yaşayan Kerküklüler arasında bir fitne yaratma adımı olarak değerlendirdiğimiz bu gelişme yerine, kentteki güvenlik durumunun iyileştirilmesi, hizmet çalışmalarının artırılması ve DEAŞ’ın kontrolündeki bölgelerin bir an önce kurtarılmasına yönelinmesi daha elzemdir. Vali tarafından sunulan bu talebin, il meclisi üyeleri tarafından onaylanmamasını talep ediyoruz.”

Turan, ”Anayasa ve yasalara aykırı olan ancak bize göre bir milletin simgesi gibi görünen IKBY bayrağının, Kerkük kamu binalarının üzerine çekilmesi bu kent için bir fitne tehlikesi yaratmaktadır. Irak eski Cumhurbaşkanı Talabani yıllarca cumhurbaşkanlığı makamında ve Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) başında olmasına rağmen bu ve buna benzeri adımlar atmadı. Kerkük’ün hassasiyetinden dolayı tüm taraflarla istişare ederek kararlar alırdı. Bu KYB’nin içindeki anlaşmazlıkların da bir yansımasıdır” değerlendirmesinde bulundu.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkmen Politikacılardan Kerkük Valisine Karşı Ortak Bildiri!

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.