• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Türkmenistan, Bağımsızlığının 26. Yıldönümünü Kutlayacak.

featured

Türkmenistan’da Bağımsızlık Bayramı kutlama hazırlıkları şimdiden başladı. Aşkabat’ta, Türkmenistan’ın bağımsızlık yıllarında yaptığı ticaret ve sanayi alanındaki gelişmeleri yansıtan ve Bağımsızlık Bayramı’na adanan bir fuar açıldı.

Ticaretten sorumlu Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Orazmurat Gurbannazarov tarafından açılan sergide, Türkmenistan firmaları tarafından üretilen  çeşitli ürünler sergilendi. Sergide, halı dokumacılığı ve el işi ürünler gibi geleneksel Türkmen kültürünü yansıtan stantlara da yer verildi.

102 Türkmen firmasının yer aldığı fuarın açılışına, Türkmenistan devlet erkanı, kamu iktisadi kuruluşlarının tamsilcileri, Türkmenistan’daki yabancı misyon temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Fuar dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Ulusumuz, bağımsızlık yıllarında elde edilen başarıların ve ulusal ekonominin hızla büyümesinden gurur duyuyor.” diyen Türkmen lider, “Türkmenistan’ın büyük ekonomik potansiyeli, yüksek başarıları ve elverişli konumunun, sürdürülebilir kalkınmasının ve refahının garantisi olduğunu” ifade etti.

Bu yıl da 27-28 Ekim tarihlerinde kutlanacak Bağımsızlık günü, önümüzdeki yıldan itibaren, “Ahlihalk Bayramı” yani “Türkmen Halkının Bayramı” adıyla 27 Eylül tarihinde kutlanacak. Bu konudaki karar, 9-10 Ekim tarihlerinde yapılan Yaşlılar Maslahatı’nda değerlendirildi. Türkmenistan Milli Meclisi tarafından kabul edilen karar, Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov tarafından da onaylanarak resmi gazetede yayınlandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkmenistan, Bağımsızlığının 26. Yıldönümünü Kutlayacak.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.