1. Haberler
  2. Türk Dünyası
  3. Türkmenistan ekonomisi ilk 6 ayda %6,3 büyüdü

Türkmenistan ekonomisi ilk 6 ayda %6,3 büyüdü

featured

Türkmenistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov, ilk 6 ayda elde edilen verilerin tatmin edici olduğunu söyledi. Bakanlar kurulunun genişletilmiş toplantısı ardından kamuoyuna açıklamada bulunan Berdimuhamedov, ülkenin 2025 yılının ilk 6 ayını değerlendirdi.

Berdimuhamedov, elde edilen verilerin tatmin edici olduğunu söyledi.

Devlet İstatistik Kurumu verilerine göre pamuk ipliği %22, sebze üretimi %15 arttı.

Büyüme rakamları hizmet sektörüne de yansıdı. Ulaştırma ve haberleşme sektöründe yük taşımacılığında %0,6, yolcu taşımacılığında %3,2, haberleşme hizmetlerinin hacminde %20,7 artış yaşandı.

Avaza şehrinde 4G, Arkadağ şehrinde ise 5G teknolojileri hayata geçirildi.

Özel sektöre verilen kredilerde %19, tarım üreticilerine verilen kredilerde ise %26,9 artış kaydedildi.

Ülkede açık kapı politikasının sürdürüldüğünü ifade eden Türkmen lider, Bağımsızlık Günü ve Türkmenistan’ın tarafsızlığının 30. yıl dönümü kutlamaları için kapsamlı hazırlıklar yapılması talimatını verdi.

Türkmenistan ekonomisi ilk 6 ayda %6,3 büyüdü