Türkmenistan, Hazar Kıyısında Yeni Doğal Gaz Yatakları Buldu

featured

Türkmenistan’ın resmi haber ajansından yapılan açıklamada, ülkenin Hazar Denizi kıyılarına yakın yeni potansiyel doğal gaz yatakları bulunduğu bildirildi.

Türkmenistan’ın resmi haber ajansından yapılan açıklamada, ülkenin Hazar Denizi kıyılarına yakın yeni potansiyel doğal gaz yatakları bulunduğu bildirildi. Gaz ihracatının en önemli gelir kalemlerinden biri olduğu Türkmenistan, Hazar Denizi üzerinden boru hatlarıyla Avrupa piyasasına gaz ihraç edebilmek için Avrupa Birliği ile çeşitli görüşmeler yürütüyor.

Söz konusu yeni gaz yataklarının, eski adı Kızılsu olan Hazar Denizi kıyısındaki Türkmenbaşı şehri yakınlarındaki Uzun-Ada bölgesinde yaklaşık 7 km derinlikte keşfedildiği ifade edildi. Yine ülkenin resmi haber ajansından yapılan açıklamaya göre, günde 500 bin metreküp doğal gaz üretilebileceği kaydedildi.

Galkınış doğal gaz sahası, dünyanın en büyük 2. rezervine sahip

Öte yandan, Türkmenistan’daki Galkınış doğal gaz sahası, dünyanın en büyük 2. rezervine sahip. Geçen yıl en büyük müşterisi Rusya’nın gaz alımını kesmesi sonucunda, Çin Türkmenistan’ın ana gaz alıcısı durumuna gelmişti. Aşkabat yönetimi yaşanan döviz sıkıntısından dolayı, başta Avrupa’yla Trans-Hazar projesi olmak üzere Afganistan, Pakistan ve Hindistan’la görüşmeler gerçekleştirerek, gaz ihracatı konusunda çeşitlilik sağlamayı amaçlıyor.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkmenistan, Hazar Kıyısında Yeni Doğal Gaz Yatakları Buldu

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.