Türkmenistan ve Azerbaycan, Stratejik İşbirliği Anlaşması İmzaladı.

featured

İki ülke heyetleri arasında yapılan görüşmelerin ardından liderler, Türkmenistan ve Azerbaycan Arasında Stratejik İşbirliği Anlaşması’nı imzaladı.

Esasen Azerbaycan ve Türkmenistan arasında var olan ve 18 Mart 1996’da imzalanan stratejik işbirliği protokolü, 8 Ağustos 2017 tarihli bu yeni anlaşma ile güncellenmiş oldu.

Stratejik işbirliği protokolünde, Hazar bölgesinden dünya ve Avrupa pazarlarına enerji nakli için işbirliğini genişletmek ve “Afganistan –Türkmenistan- Azerbaycan-Gürcistan- Türkiye” transit ulaşım projesinin tamamlanması için gerekli desteğin verilmesine vurgu yapılıyor. Protokolde yer alan konulardan biri de, Türkmen ve Azerbaycan dillerinin öğrenilmesini karşılıklı olarak teşvik etmek, her iki ülkenin ilgili kurumlarının bu konudaki çabalarına destek olmak.

Liderler tarafından imza edilen Stratejik İşbirliği Belgesi’nin dışında; Hazar Denizi’nde acil durumların önlenmesi ve müdahale için işbirliği, enerji alanında işbirliğinin geliştirilmesi, çevre koruma, kültür ve telif haklarının korunması, transit ulaşım, turizm ve vergi konularında hükümetler arası düzeyde işbirliği anlaşmaları ve protokoller imzalandı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Türkmenistan ve Azerbaycan, Stratejik İşbirliği Anlaşması İmzaladı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.