TUSİD Başkanı Topuz: “Mühendise 25 Bin İşçiye 35 Bin Veriyoruz”

TUSİD Başkanı Topuz:

Endüstriyel Mutfak, Çamaşırhane, Servis ve İkram Ekipmanları Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği’nin (TUSİD) Başkanı Bekir Topuz, sektörde karşılaşılan iş gücü sıkıntılarına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu. Topuz, mühendisler yerine vasıfsız işçilere daha fazla ihtiyaç duyduklarını vurgulayarak, “Bize mühendis değil, vasıfsız işçi lazım” dedi. Fabrikalarında mühendislere 25 bin lira, işçilere ise 35 bin lira maaş ödediklerini belirten Topuz, mühendislere daha fazla maaş teklif etmelerine rağmen, bu tekliflerin kabul görmediğini ifade etti. Topuz’un sözleri şu şekildeydi: “Fabrikalarımızda mühendise 25 bin lira, işçiye ise 35 bin lira veriyoruz. Ama mühendise, ‘Gel sen bu makinenin başına geç, ustanın yaptığı işi sana öğretelim, sadece burada dur, 40 bin lira verelim’ diyoruz. Mühendis bunu kabul etmiyor.”

Topuz ayrıca, sektördeki vasıfsız işçi eksikliğine dikkat çekerek, bu sorunun çözümü için işçi ithalatının gerekli olduğunu belirtti. Hürriyet’teki habere göre, Topuz “Ancak dışarıdan getirdiğimiz işçiler bir takvim ve programa bağlı olmalı. Dikkatli davranırsak işçi ithalatı olumlu katkı yapar. Özellikle turizm gibi sektörlerin büyümesi, artan ihracat ortamı bu sorunu daha da büyütüyor. Ancak Türkiye’de yaşayan insanlar işçi ihtiyacını artık maalesef karşılayamıyor. Paydaş olduğumuz tüm alanlarda bu böyle” dedi.

Topuz, mühendislerin iş tercihleri konusunda da değerlendirmelerde bulundu. Mühendislere daha yüksek maaşlar teklif edilmesine rağmen, mühendislerin daha çok masa başı işleri tercih ettiğini söyleyerek, “Mühendis masa başında oturmak istiyor” ifadesini kullandı. Bu durumun sektördeki iş gücü sıkıntısını artırdığını ve ihtiyacın karşılanamadığını dile getirdi.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
TUSİD Başkanı Topuz: “Mühendise 25 Bin İşçiye 35 Bin Veriyoruz”