Tuzla Piyade Okulu’nda Tarikat Bağlantılı Teğmenler Arasında Kavga

Tuzla Piyade Okulu’nda Tarikat Bağlantılı Teğmenler Arasında Kavga

İstanbul Tuzla Piyade Okulu’nda 10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde yaşanan skandal olay gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre, törende tüm teğmenlere göğüslerine takması için Atatürk fotoğrafı ve rozeti verildi. Ancak bir teğmen bu rozeti takmayı reddettiği gibi, fotoğrafı da buruşturup yere attı. Bu davranışa tepki gösteren diğer teğmenlerle arasında tartışma çıktı.

Atatürk fotoğrafını yere atan teğmenin, “Ben Atatürk’ün askeri yönünü beğeniyorum ancak cumhuriyet sonrası yaptıklarına katılmıyorum” dediği öne sürüldü. Bu sözler üzerine iki grup arasında arbede yaşandı. Olay yerine polis ve jandarma ekipleri geldi. Atatürk’e saygısızlık yapan teğmenin tarikat bağlantılı olduğu ve Harbiye’de de benzer davranışlar sergilediği iddia edildi. Aynı teğmenin kaldığı odanın kapısına diğer teğmenler tarafından Atatürk posteri asıldı. Bu posteri de yırtan teğmenin darp raporu aldığı ve gece saatlerinde sivil savcının darp edenleri çağırdığı belirtildi.

Olayla ilgili TSK idari tahkikat başlattı. Tarikat bağlantılı teğmenlerin mahzen katında ve izin tarihlerinde toplanarak sohbet yaptıkları ileri sürüldü. Teğmenler arasındaki çatışmanın okul idaresinin de bastıramadığı ifade edildi.

Kaynak: Veryansın TV & Haber10

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tuzla Piyade Okulu’nda Tarikat Bağlantılı Teğmenler Arasında Kavga