Tuzla Piyade Okulu’ndaki Atatürkçü Teğmenler İhraç Edildi

Tuzla Piyade Okulu'ndaki Atatürkçü Teğmenler İhraç Edildi

Tuzla Piyade Okulu’nda geçtiğimiz yıl 10 Kasım Atatürk’ü Anma gününde yaşanan ve sosyal medyada geniş yankı bulan olayın ardından, Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 7 teğmenin Türk Silahlı Kuvvetlerinden ihracına karar verildiği duyuruldu. Olay, bir teğmenin yakasına Atatürk fotoğrafını takmayı reddetmesi ve bunun üzerine diğer teğmenlerle arasında yaşanan arbede ile başlamıştı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, “Cumhuriyet’imizin kurucusu ve Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde Piyade Okul Komutanlığı’nda meydana gelen hadiseye ilişkin başlatılan idari soruşturma kapsamında, olaya karışan ve Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilen personel hakkında Kara Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulu tarafından; Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve Türk Silahlı Kuvvetleri Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği amir hükümleri ile diğer ilgili mevzuat gereğince ‘Silahlı Kuvvetlerden Ayırma’ kararı verilmiştir” ifadelerine yer verildi.

Bakanlık ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin temel değerlerine zarar verebilecek, disipline aykırı ve askeri hiyerarşiyi bozabilecek hiçbir kişi ve olaya tolerans gösterilmeyeceğini vurgulayarak, adli süreçten elde edilecek bilgilere göre diğer süreçlerin işletileceğini belirtti.

Atatürkçü Subayların Açıklaması

Bu olayın ardından, Atatürkçü teğmenlerin avukatları bir açıklama yaparak, müvekkillerinin Atatürk’ün hatırasına yapılan hakarete karşı gösterdikleri tepki nedeniyle cezalandırıldıklarını ifade ettiler. Avukatlar, verilen kararın hukuka uygun olmadığını ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tarihsel duruşuna uygun düşmediğini belirttiler. Açıklamada, “Büyük bir üzüntü ve şaşkınlıkla karşıladığımız bu kararın ölçüsüz ağırlığı karşısında kararın müvekkillerimiz hakkında kamuoyunda yanılgılı değerlendirmelere sebebiyet vermemesi, müvekkillerimizin bir kutuplaşmanın öznesi olarak görülmesinin önlenmesi bakımından iddia ve kararların mahiyeti konusunda kamuoyunu bilgilendirme gereği doğmuştur” ifadeleri kullanıldı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Tuzla Piyade Okulu’ndaki Atatürkçü Teğmenler İhraç Edildi