Twitch’in Rakibi Kick’in Erişim Engeli Kaldırıldı

Twitch'in Rakibi Kick'in Erişim Engeli Kaldırıldı

Kick, Türkiye’deki popüler yayın platformlarından biri, Twitch’in başlıca rakiplerinden biri olarak öne çıkıyor. Ancak, geçtiğimiz günlerde Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün kararı ile Kick’e erişim engeli getirildi. Bu engelleme, platformun Türkiye’den kumar içeriğine erişimi yasaklama kararı almasıyla kaldırıldı. Bu gelişmelerin ardından Kick, yeniden kullanıcılarına hizmet vermeye başladı.

Öte yandan, Twitch platformuna uygulanan erişim engeli hala devam ediyor. Kick’in Türkiye’de kumar içeriğine erişimi yasaklama kararının aksine, Twitch’in bu konuda henüz bir adım atmadığı ve erişim engelinin ne zaman kaldırılacağının belirsiz olduğu görülüyor.

Kick’in erişime kapatılma sebebi ise Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından başlatılan bir soruşturma sonucunda ortaya çıktı. Kick, Twitch üzerindeki bazı yayıncıları bünyesine katarak dikkat çeken anlaşmalar imzalamıştı. Ancak, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nün kararıyla erişime engellenen platform, sosyal medya üzerinden yaptığı bir açıklamada, BTK’nın kendilerine herhangi bir uyarı yapmadan siteye erişimi engellediğini belirtti. Açıklamada, “BTK bizden kick’teki kumarla ilgili içerikleri kaldırmamız için bir istekte bulunmadı. Hiçbir uyarı yapmadan siteye erişimi engelledi. Kick olarak 24 saat içinde, BTK’nın isteğince sitemizdeki casino bölümünü Türkiye’den bağlanan kullanıcılar için YASAKLAYACAĞIZ” ifadelerine yer verildi. Bu adım, Kick’in yeniden erişime açılmasına yol açtı.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Twitch’in Rakibi Kick’in Erişim Engeli Kaldırıldı