Twitter Saldırısında Son Durum Ne? Saldırıyı Trump mı Yaptı?

featured

Teknoloji ve iş dünyasının önemli isimleri olan Elon Musk ve Bill Gates’in resmi Twitter hesaplarında gece saatlerinde son dakika olağandışı paylaşımlar yapıldı. İki ünlü ismin Twitter hesaplarında Bitcoin çekilişi linkleri paylaşılarak söz konusu linklere tıklanılması istendi. Bu olağan dışı gelişme sonrasında sosyal medya kullanıcıları Elon Musk ve Bill Gates’in Twitter hesabı hacklendi mi? sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte ünlü Bitcoin Borsalarının sosyal medya hesaplarına düzenlenen siber saldırıdan son dakika detayları…

İş dünyasının iki ünlü ismi olan Elon Musk ve Bill Gates’in sosyal medya hesaplarında gece saatlerinden itibaren olağandışı paylaşımlar yapılmaya başladı. Teknoloji dünyasının iki önemli isminin hesaplarından Bitcoin ile ilgili çekiliş paylaşımı yapılarak verilen linklere tıklanılması istendi. Bu son dakika gelişmesi üzerine sosyal medya kullanıcıları Elon Musk ve Bill Gates’in Twitter hesabı hacklendi mi? sorusuna ilişkin bilgi araştırmaya başladı.

SON DAKİKA: ELON MUSK VE BILL GATES’İN TWITTER HESABI HACKLENDİ Mİ?

Tesla ve SpaceX gibi pek çok önemli şirketin kurucusu ve yönetici olan Elon Musk ile Microsoft’un kurucusu Bill Gates’in resmi Twitter hesaplarından Bitcoin çekilişi adı altında birer tweet atıldı. Söz konusu tweetlerde Bitcoin çekilişi yapıldığı ve verilen linke tıklanarak katılım sağlanması istendi. Bunun üzerine yapılan araştırmalar sonucu en az üç kripto borsasının Twitter hesabının ve pek çok önemli isim ve kuruluşun Twitter hesabının aynı amaçla ele geçirildiği anlaşıldı.

UBER VE APPLE HESAPLARINDAN DA PAYLAŞILDI

Ünlü taşımacılık şirketi Uber ile teknoloji devi Apple’ın resmi Twitter hesapları da hacklenen hesaplar arasında yer alıyor.

Saldırıyı Trump mı Yaptırdı?

Hesabı ele geçirilenler arasında Trump’a muhalefetiyle bilinen Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk, Michelle Obama vs. gibi isimlerin olması ve saldırının Rus kaynaklı olduğu iddia edilmesi üzerine gözler Trump’a çevrildi. Henüz açıklama yapmayan Trump, sessizliğini koruyor.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Twitter Saldırısında Son Durum Ne? Saldırıyı Trump mı Yaptı?