Ukrayna, İngiltere’den Hücum Botu Alacak

featured

Ukrayna gazetesi Evropeyskaya Pravda’ya göre, Ukrayna Savunma Bakanlığı, Ukrayna Donanması için sekiz adet FAC-Hücumbot inşa etme teklifi aldı. İlk iki hücumbot Birleşik Krallık’ta geri kalan altı hücumbot ise Ukrayna tersanelerinde inşa edilecek.

Proje, Birleşik Krallık tarafından 10 yıl süreyle sağlanacağı iddia edilen 1,25 milyar sterlin (1,6 milyar dolar) kredi ile finanse edilecek. Ayrıca, bu kredinin fonlarını Ukrayna Donanması üslerini modernize etmek için de kullanılabilecek. Teklif edilen proje, Birleşik Krallık Savunma Bakanı Robert Ben Lobban Wallace tarafından Kiev ziyareti sırasında yapıldı. Anlaşmaya varılırsa, anlaşma Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskyy’nin bu yıl Ekim ayında Birleşik Krallık’a yapacağı ziyaret sırasında imzalanabilir.

Evropeyskaya Pravda gazetesine göre, hücumbotların tasarımı, Umman ve Kenya için inşa edilen 56 metrelik Vosper Thornycroft’in Vita sınıf devriye gemilerinin bir türevi olacak. Üretilmesi planlanan gemilerin, uzunluğu 56 metre ve su hattı uzunluğu 52 metredir. Genişliği 9 metre ve deplasmanı 380 tondur. Tatlı su kapasitesi 8.0 ton ve akaryakıt kapasitesi 44 tondur. Maksimum seyir hızı 35 knot ve menzil 1800 deniz milini aşmaktadır. Proje kapsamında üretilmesi planlanan hücumbotların ana silahının Ukrayna yapımı Neptün gemisavar füzeleri olması beklenmekte, ayrıca her hücumbotun sekiz adet gemisavar füzesi taşıması planlanmaktadır.

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ukrayna, İngiltere’den Hücum Botu Alacak