Ukrayna, Rus işgaline karşı direnişe geçti

featured

Ukrayna, Rus işgaline karşı direnişe geçti. Ukrayna Devlet Zelenskiy, Ukrayna’daki son durumla ilgili canlı yayında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Zelenskıy, “Eli silah tutan her vatandaşa silah verilecek, sabahtan beri askerlerimiz arasında yaralananlar oldu, kan bağışına ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu. Zelenskıy, Ukrayna’nın Rusya ile diplomatik bağlarını kopardığını duyurdu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, bugün öğle saatlerinde canlı yayında açıklamalarda bulunarak, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısıyla ilgili son gelişmeleri paylaştı. Saldırıya ilişkin ülkenin durumunu değerlendiren Zelenskıy, vatandaşlara “direnme” çağrısı yaptı.. Zelenskıy’ın açıklamasından öne çıkan satır başları ise şöyle:

  • “Topraklarımıza geldikleri sürece daha ağır tahribata uğrayacaklar. Ulusal birliğimiz en güçlü desteğimiz. Bu tek destek değil. Savunma silahlarımızı kullanıyoruz. Ukrayna vatandaşının her biri geleceğimize karar verecek.”
  • Düşman çok zayiat aldı. Ukrayna kuzeyden ve güneyden saldırıya uğruyor. Eli silah tutan her vatandaşa silah verilecek. Askeri tecrübesi olan herkes gidip karakollara rapor vermeli. Eski askerlere çağrı yapıyoruz; herkes elinden geleni yapsın.
  • Sabahtan beri askerlerimiz ardında yaralananlar oldu. Kan bağışına ihtiyacımız var. Gelin kan verin. Toplum için çalışın, hepimiz için çalışın, her çalışan bize mal ve hizmet sağlamaya devam etmeli.
  • Ukrayna Rusya ile diplomatik bağlarını kopardık. Artık Rusya ile savaş halindeyiz. Ukrayna tek başına bu işgale karşı duruyor. Rusya’ya karşı kendimizi kendimiz savunmak zorundayız.
  • Her şirketin, işletmecinin de geleceği belirleme durumu söz konusu olacak. Toplumumuz için çalışalım. Tüm çalışanların hizmetlere ihtiyacı olacak.
  • Ukrayna bankaları ve milli banka gerekli rezervlere sahip, ülkemizin finansal kaynaklarını koruyabilmek için her şey, Ukrayna’nın savunması için ve aynı zamanda halkımızın çıkarı için gerçekleştirilecek.
  • Ukrayna’yı destekleyenlere teşekkür ediyorum. Şu an hepimiz harika bir ülkenin vatandaşlarıyız. Özgürlüğümüzü birlikte savunacağız. Devletinizi savunmak için hazır olun.
  • Ukrayna’nın güvenlik konseyi, ülkemizin savunmasına katkıda bulunacak herkes üzerinde yaptırımları kaldırma kararı verdi. Bu sabah tarihe yazıldı, tarihe geçti.
  • Farkı bir tarih bizim için ve Rusya için… Biz, Rusya ile diplomatik ilişkilerimizde sıkıntı olduğunu gördük. Moskova’da ne düşünülürse düşünülsün Ukrayna’ya göre bağımsızlık ve topraklarımızda yaşama hakkı bizim için en yüksek değerdir.
  • Rusya, devletimize saldırdı. Son derece yanlış bir biçimde yaptı bunu. Bugünden itibaren, bu Almanya’nın 2. Dünya Savaşında yaptıklarına bile benzemiyor. Rusya kötücül olarak anılacak. Rusya halkının bir seçim yapması gerekiyor hangi yolu izleyecekler… Rusya’daki herkes dışarı çıkıp bu savaşa karşı sesini yükseltebilir. Hem Rusya’da bulunan Ukrayna vatandaşlarına ve hem de Ruslara ayrı ayrı seslenmek istiyorum. Biliyorum, sizin TV kanallarınızda gösterilmiyor bu, her şeye erişiminiz yok sosyal medyada da… Bu korkunç durum, bir ulusu yok etme isteğini engellemek mümkün değil, siz tarihi engelleyemezsiniz. Ukrayna vatandaşları, Rusya’da akrabası bulunanlar, harekete geçin.“

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ukrayna, Rus işgaline karşı direnişe geçti