Ukrayna’da Rusya’ya karşı savaşan 2 İngiliz 1 Faslı’ya idam cezası verildi

featured

Ukrayna’da Rusya’ya karşı savaşan 2 İngiliz 1 Faslı’ya idam cezası verildi. Ukrayna’ya savaşmak üzere giden ve savaş sırasında Rus güçlerince yakalanarak tutuklanan iki İngiliz, bir Fas vatandaşı, Rusya’nın RIA Novosti haber ajansına göre, Rusya destekli güçlerin kontrolündeki bölgede çıkarıldıkları mahkemede idam cezasına çarptırıldı.

İngiliz vatandaşları 28 yaşındaki Nottinghamshire’dan Aiden Aslin ve Bedfordshire’dan 48 yaşındaki Shaun Pinner, Rus yanlısı ayrılıkçıların kontrolündeki Donetsk Halk Cumhuriyeti’nde mahkemeye çıkarıldı.

Bölge Rus yanlısı ayrılıkçılar tarafından kontrol ediliyor ancak uluslararası hukuka göre Ukrayna toprağı. Bu durumdan dolayı mahkeme uluslararası alanda meşru kabul edilmiyor.

Üç kişi “paralı savaşçı” olmak suçlamasıyla mahkemeye çıkarıldı. Ancak İngiliz vatandaşı iki kişinin aileleri, bu kişilerin Ukrayna ordusuna bağlı askerler olduğunu ifade ediyor.

İngiltere, iki vatandaşının da Ukrayna silahlı kuvvetlerinin hizmetinde ve “savaş esiri” olduğunu söylüyor. İngiltere’nin açıklamasına göre orduya mensup oldukları için Aslin ve Pinner’ın dokunulmazlığı olmalı ve çatışmada yer aldıkları gerekçesiyle mahkemeye çıkarılmamalı.

Daha fazla haber için : www.sabithaber.com

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ukrayna’da Rusya’ya karşı savaşan 2 İngiliz 1 Faslı’ya idam cezası verildi