• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2024 - İstanbul

Ulu Önder Atatürk İçin Türkiye’de Hayat Durdu…

featured

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete yolculuğunun 82.’inci yıl dönümü sebebiyle saatler 09:05’i gösterdiğinde tüm Türkiye’de hayat durdu. Kimi vatandaşlar otomobillerden inerek, kimileri ise evlerinin balkonlarında saygı duruşunda bulundu.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk bugün yurdun dört bir yanında anılıyor. Bugün her 10 Kasım’da olduğu gibi vatandaş Atatürk’ü anmak için akan trafikte otomobilini durdurdu, yaptıkları işe ara verdi ve saygı duruşu için hazır ola geçti.

Taksim’de Çelenk Bırakıldı

Taksim’de saat 09.05’te sirenlerin çalmasıyla birlikte vatandaşlar saygı duruşunda bulundu. Törende İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 1’inci Ordu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avsever, kamu ve sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri hazır bulundu. Anıta çelenk bırakılmasından sonra, saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı okunurken, bayraklar yarıya indirildi.

İşçiler Saygı Duruşunda Bulundu

Saatlerin 09.05’i göstermesi ve sirenin çalmasıyla hayat durdu. Taksim Meydanı´nda herkes saygı duruşunda bulundu. Taksim cami inşaatında çalışan işçiler de caminin üzerinde saygı duruşunda bulundu.

Gözyaşlarını Tutamadı

Amasya’da yaşayan 72 yaşındaki ayakkabı boyacısı Yalçın Taşan, 10 Kasım töreni sırasında üstünü kaplayan şemsiyeye Türk bayrağı ve Atatürk posteri astığı sandığının önünde asker selamıyla gözyaşı içinde saygı duruşunda bulundu.

63 yıldır ayakkabı boyacılığı yaparak ailesinin geçimini sağlayan evli ve 3 çocuk babası Yalçın Taşan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 82. yıldönümü dolayısıyla sandığının da bulunduğu Yavuz Selim Meydanı’ndaki anma törenlerini gözleri dolu şekilde takip etti.

Atatürk’ü anma programı kapsamında saat 09.00’da Cumhuriyet Meydanı Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu gerçekleştirildi. Meydan girişine konulan demir bariyerlerden sırayla geçen vatandaşlar ateşleri ölçülerek içeriye alındı.

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ulu Önder Atatürk İçin Türkiye’de Hayat Durdu…