Ümit Dikbayır’dan İhraç Sonrası Açıklama

Ümit Dikbayır'dan İhraç Sonrası Açıklama

İYİ Parti’den ihraç edilen Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, partisine yönelik suçlamaları reddetti. Dikbayır, Genel Başkan Meral Akşener’in ve yakınlarının banka hesaplarını incelettiği, belediyelerden ihale alınmasına aracılık ettiği iddialarıyla disiplin kuruluna sevk edilmişti. Ancak Dikbayır, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını, sadece partiyi basında yıpratmaktan dolayı ihraç edildiğini söyledi.

İYİ Parti Müşterek Disiplin Kurulu, 5 Aralık 2023 tarihinde toplanarak Dikbayır’ın oy birliği ile kesin olarak partiden ihracına karar verdi. İYİ Parti’den yapılan yazılı açıklamada, “Müşterek Disiplin Kurulumuz, 5 Aralık 2023 tarihinde toplanarak Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır’ın oy birliği ile kesin olarak partiden ihracına karar vermiştir.” ifadesi kullanıldı.

İhraç kararı sonrası yaptığı açıklamada Dikbayır, “Şunu biliyorum, 3 maddeden sevk etmişlerdi. İkisini Disiplin Kurulu kabul etmedi, etmemiş yani. Sadece partiyi basında yıpratmaktan dolayı ihraç kararı almışlar.” dedi. Dikbayır, 7 Aralık Perşembe Meclis’te konuyla ilgili basın toplantısı düzenleyeceğini bildirdi.

Dikbayır’ın ihracı sonrası, İYİ Parti’nin TBMM’deki sandalye sayısı 41’e düştü. Dikbayır, partisinden ayrıldıktan sonra bağımsız milletvekili olarak görevine devam edeceğini belirtti. Dikbayır, “Benim ve ailemin belediyelerde işi-gücü yok. Kanıtlanırsa siyaseti bırakırım” diyen Akşener’e de yanıt vererek, “Benim de belediyelerle işim yok. Benim de kanıtlanırsa siyaseti bırakacağım bir şey yok. Benim de hesaplarımı inceleyebilirsiniz.” diye konuştu

Açıklamada yer verilen ifadeler:

“Süreç buraya gelinceye kadar başka iddialar da atılmıştı. Benim başkanın banka hesaplarını incelettiğim gibi iddialar vardı. Bunların hepsi boşa çıktı. Sorma sırası bende. Hani ben banka hesaplarını inceletmiştim, neden beni bundan ihraca sevk etmediniz. Hani ben belediyelerle anlaşmıştım, beni disipline sevk etmediniz? Bu iddiaların devlet yoluyla araştırılıp kamuoyuna açıklanması. Bu taciz iddiasında bulunan vatandaşı ve şahitlik yapan 2 kişiyi daha şikayet edip sonuna kadar gideceğim. Kendisini hem Adalet Bakanlığına Ankara barosuna ayrı şikayet edeceğim.

Partide bir rahatsızlık olduğunu söyleyebilirim. Sadece ittifak değil, bu son süreçle ilgili. İstifalar çok. Teşkilatlara bunu yapmaya hakkımız yoktu. Bu teşkilatlar canla başla çalışıyor. Dilerim Genel Başkan, kongreye götürür.

Bağımsız milletvekili olarak yoluma devam edeceğim.”

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ümit Dikbayır’dan İhraç Sonrası Açıklama