Ümit Özdağ’dan İddialara Yanıt ve Gözaltılarla İlgili Açıklama

Ümit Özdağ'dan İddialara Yanıt ve Gözaltılarla İlgili Açıklama

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ bugün yaptığı açıklamada kendisine ve partisine yöneltilen iddialara cevap verdi. Özdağ tarafından yapılan açıklama kendi sosyal medya hesapları üzerinden “Zafer Partisi’ne yönelik algı operasyonlarına ilişkin basın açıklaması yapıyorum” mesajıyla yayınlandı.

Prof. Dr. Ümit Özdağ açıklamasına, “Değerli basın mensupları, sevgili Türk milleti; eminim siz de ülkemizde 2011 sonrasında gelen 13 milyon sığınmacı ve kaçaktan rahatsızsınız. Eminim siz de sınırlarımızın yolgeçen hanına çevrilmesinden rahatsızsınız. Eminim siz de eşinizin, kızınızın sokağa çıkarken taciz edilmesinden rahatsızsınız. Eminim siz de Türk halkının cebinden 11 milyar doların sığınmacılar için harcanmasından rahatsızınız. Evet! Türk halkı sığınmacılardan rahatsız! Türk halkının yüzde 90’ı sığınmacı ve kaçak akınının durmasını ve gelenlerin vatanlarına dönmelerini istiyor.” ifadeleriyle başladı.

Sığınmacı ve kaçak göçmen sorununa değinen Özdağ, bilhassa Türkiye’deki Suriyelilerin doğum oranının Türkler’in 3 katı olduğuna vurgu yaptı. 13 milyon gibi ciddi bir sayının Türkiye’deki nüfusu arttırmasının kira ve hayat pahalılığını etkilediğini söyledi.

Erdoğan’a referandum teklifi

“Soros, ABD, AB, PKK, IŞİD ve AKP Suriyeliler Türkiye’de kalsın diyorlar: Zafer Partisi, Ümit Özdağ ise gitsin diyor. Sizce Türk halkının menfaatlerini hangi taraf savunuyor? Gitsin diyen zafer partisi mi kalsın diyenler mi? Recep Tayyip Erdoğan’a bir teklifim var: Recep Bey gelin bir referandum yapalım, 13 milyon sığınmacı ve kaçak gitsin mi kalsın mı diye soralım. Eğer bu referandumdan kalsınlar sonucu çıkarsa, söz veriyorum Zafer Partisi’ni toplar kapatır, evimize döneriz hepimiz. Var mı buna cesaretiniz?”

Gözaltılarla ilgili açıklama

“Dün 13 milyon sığınmacı ve kaçağın vatanlarına dönmesini isteyen haberler yapan, bu konuda görüş bildiren 27 kişi gözaltına alındı. İddia ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama’ ve ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma’ hem de sabah 5’te evlerine baskın yapılarak, hukuksuz bir şekilde bilgisayarlarına, telefonlarına el koyarak. İçeride sohbet ediyor havasıyla konuşup cep telefonuna kayıt yaparak, ‘istediklerimizi söylerseniz sizi serbest bırakırız’ diyerek adeta yeni bir FETÖvari bir operasyon gerçekleştirildi. Bu konuda bütün yasa ihlalleriyle ilgili Zafer Partisi olarak suç duyurusunda bulunacağız.”

“Göçlerin temel nedeni ülkemizi iç savaşa sürüklemektir”

Göçlerin Türkiye’nin bölünmesini hedefleyen emperyalist güçlerce bilinçli şekilde teşvik edildiğini ifade eden Özdağ, “Bizi Türk, Kürt, Alevi, Sünni, Laik, Anti-Laik diye bölemeyen Emperyalizm şimdi Suriyeli ve Afganlar üzerinden ülkemizi bir iç karışıklığa hazırlamaya çalışıyor. Irak ve Suriye’den sonra karışıklığı Türk topraklarına taşımaya çalışıyorlar. Bu emperyalist komploya karşı direnen ve Türkiye’nin iç savaş tuzağına düşmemesi için mücadele eden tek partinin adı Zafer Partisi’dir.” şeklinde konuştu.

“Biz Ali Erbaş’ın değil Mehmet Rıfak Börekçi’nin arkasında saf tutanlarız”

“İktidarın trolleri ve Erdoğana yakın çevrelerin hakaretlerine, iftiralarına bakalım” şeklinde konuşmasına devam eden Zafer Partisi lideri, “Ümit Özdağ ve Zafer partisi islam düşmanıymış, bu büyük bir yalan. Evet, Ümit Özdağ ve Zafer Partisi Allah ile aldatanlara, Allah bende göründü diyen şarlatanlara ve Allah ile konuştuğunu iddia eden ahlaksızlara düşmanız. Biz Ali Erbaş’ın arkasında saf tutanlar değiliz, biz Mehmet Rıfat Börekçi’nin arkasında saf tutanlarız kardeşim, bizim İslam anlayışımız bu” sözleriyle Zafer Partisi’ne yönelik “din düşmanı” iddialarına yanıt verdi.

“Düşman değiliz”

Özdağ, kendisi ve partisi hakkında sıkça dile getirilen yabancı düşmanlığı konusunda ise açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Zafer Partisi Türkiye’ye gelen Turistlere de karşı değil.Araplar, Çinliler, Japonlar, Batılılar; hepsi ülkemize turist olarak gelsinler. Biz ülkemizdeki sığınmacı ve kaçaklara da karşı değiliz. Biz sığınmacı ve kaçakların türkiye’nin dostları olarak ülkelerine dönmelerini istediğimizi partimiz kurulduğu günden bu yana tekrar ve tekrar söyledik.”

 

İçindekiler

0
alk_la
Alkışla
0
sevdim
Sevdim
0
k_zg_n
Kızgın
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ümit Özdağ’dan İddialara Yanıt ve Gözaltılarla İlgili Açıklama