1. Haberler
  2. Gündem
  3. Ümraniye’de Hayvan Barınağında Katliam İddiası

Ümraniye’de Hayvan Barınağında Katliam İddiası

Ümraniye'de Hayvan Barınağında Katliam İddiası

İstanbul Ümraniye Belediyesi’ne ait Hekimbaşı Hayvan Barınağı’nda yaşanan olaylar, hayvanseverlerin tepkisine yol açtı. Barınakta birçok ölü, hasta ve bakımsız hayvanın olduğu görüntüler, sosyal medyada geniş yankı buldu. Kocaeli’de AK Partili Gebze Belediyesi’ne ait bir barınakta 30 köpek ve 13 kedinin öldürülerek çöpe atılmasının ortaya çıkmasının ardından, benzer bir iddia da Ümraniye’den geldi.

HalkTV’nin haberine göre, Hekimbaşı Hayvan Barınağı’nda yaşanan vahim durumu, barınağa girmeye çalışan gönüllüler ortaya çıkardı. Barınak görevlilerinin daha önce “yasaklı ırklar var” diyerek gizlemeye çalıştıkları alanların fotoğrafları ve videoları sosyal medyada paylaşıldı. Bu görüntülerde, barınakta çok sayıda hayvan ölüsü bulunduğu, yaşayan kedilerin, özellikle yavruların, sağlık durumunun kötü olduğu gözler önüne serildi. Ayrıca, barınakta tarihi geçmiş mamaların bulunduğu da iddialar arasında.

Hayvanları kurtarmak için barınağın önünde toplanan gönüllüler, duruma müdahale etmek istedi. Ancak barınağa giden zabıtalar, gönüllüleri dışarı çıkarmaya çalıştı. Yaşanan arbedede bazı gönüllülerin darp edildiği bildirildi. Olay yerinde güvenlik güçlerinin de sevk edildiği öğrenildi.

 

Ümraniye’de Hayvan Barınağında Katliam İddiası